Suoraan sisältöön

Sähköinen lupakäsittely

Sulkavan kunta käsittelee kaikki rakennus-, toimenpide-, purkamis- ja maisematyölupahakemukset sekä työjohtaja-asiat Lupapiste-palvelun kautta. Rakennushankkeeseen pääsevät osallistumaan hakijan ja viranomaisten lisäksi myös suunnittelijat ja rakennuttaja.

Rekisteröidy Lupapiste-palveluun ensimmäisellä käyttökerralla pankkitunnuksillasi, tämän jälkeen kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteella ja luomallasi salasanalla. Palvelun kautta voit jättää neuvontapyynnön ja varmistaa tarvitseeko hankkeelle hakea rakennuslupa. Lupapisteestä näet mitä asiakirjoja tarvitset lupaa varten ja voit kysyä viranomaiselta neuvoa. Lupaprosessiin voit kutsua avuksi myös suunnittelijat, muut kiinteistön omistajat ja kuulla naapurit. Lupia voit täydentää ajasta ja paikasta riippumatta, kun Sinulle sopii. Luvan myöntämisestä ja päätöksestä saat ilmoituksen sähköpostiisi. Luvan keskimääräinen käsittelyaika on 1-4 vko.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä lupapalvelua, voit tehdä hakemuksen myös paperisena. Paperisen hakemuksen käsittelystä perimme rakennusvalvonnan mukaisen taksan. Hakemukset löydät lomakkeet ja ohjeet-välilehdeltä; Rakentaminen -lomakkeet ja ohjeet.

Liitteet

Lupapiste Prosessi (pdf)