Suoraan sisältöön

Jätteenkeräyspisteet

Sulkavan kunnan alueelle on järjestetty kaksi vastaanottopaikkaa kotitalouksien ja loma-asuntojen hyötyjätteille. Keräyspisteisiin otetaan siis vastaan ainoastaan hyötyjätettä, isot jäte-erät (mm. purkujätteet) on toimitettava suoraan Savonlinnan Seudun jätehuolto Oy:n jäteasemalle (kts. tiedot alla).

Sulkavan kirkonkylällä, entisen tielaitoksen varikko, Tiemestarintie 2

Avoinna
keskiviikkoisin klo 17.00 – 19.00
lauantaisin klo 10.00 – 12.00
sunnuntaisin klo 14.00 – 16.00

Edellä mainittuina aikoina voi paikalle tuoda kodinkoneita, ongelmajätteitä, kyllästettyä puuta ja rautaromua (maksusta myös yhdyskuntajätettä). Vuosittain perittävä kiinteistökohtainen ekomaksu kattaa yllämainittuja palveluja. Puun, kestopuun ja metallin tuonti ovat yksityisille ilmaisia.

  • Maksullista on puujäte (haketettava) ja sekajäte 20 € /peräkärryllinen, 10 € /takakontillinen ja 5 € / pari pientä pussia.

Lohilahdella, paloaseman vieressä, Myllytie

Lohilahdella otetaan vastaan ongelmajätteitä joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo 10.00 – 12.00. Molemmissa vastaanottopisteissä on ekolava, jolle voi tuoda keräyskartonkia, pienmetallia ja keräyslasia.

Nousialan jäteasema (Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy)

Suuremmissa jäte-erissä yhteys Nousialan jäteasemalle. Yhteystiedot ja hinnastot löydät alla olevan linkin kautta.

Savonlinnan Seudun jätehuolto Oy:n yhteystiedot >>

Puutarhajäte ja vieraslajit

Puutarhajätteen käsittelystä lisätietoa osoitteessa https://www.savonlinna.fi/jatehuolto/jatteiden-lajittelu-ja-vastaanotto/kotitaloudet/puutarhajate/.

Kunnassamme ei ole vastaanottopaikkaa vieraslajikasvien jätteelle. Maakunnan jäteasemat Nousiala Savonlinnassa ja Metsä-Sairila Mikkelissä ottavat vastaan vieraslajien kasvijätettä erityisehdoin. Lisätietoa; https://sulkava.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistonsuojelu/vieraslajit-ja-niiden-torjunta/