Suoraan sisältöön

Jätteenkeräyspisteet

Sulkavan kunnan alueelle on järjestetty kaksi vastaanottopaikkaa kotitalouksien ja loma-asuntojen hyötyjätteille. Keräyspisteisiin otetaan siis vastaan ainoastaan hyötyjätettä, isot jäte-erät (mm. purkujätteet) on toimitettava suoraan Kierrätysyhtiö Rippeen (Savonlinnan Seudun jätehuolto Oy:n aputoiminimi) jäteasemalle (kts. tiedot alla).

Sulkavan kirkonkylällä, entisen tielaitoksen varikko, Tiemestarintie 2

Avoinna
keskiviikkoisin klo 17.00 – 19.00
lauantaisin klo 10.00 – 12.00
sunnuntaisin klo 14.00 – 16.00

Edellä mainittuina aikoina voi paikalle tuoda kodinkoneita, ongelmajätteitä, kyllästettyä puuta ja rautaromua (maksusta myös yhdyskuntajätettä). Vuosittain perittävä kiinteistökohtainen perusmaksu (entinen ekomaksu) kattaa yllämainittuja palveluja. Puun, kestopuun ja metallin tuonti ovat yksityisille ilmaisia.

  • Maksullista on puujäte (haketettava) ja sekajäte 20 € /peräkärryllinen, 10 € /takakontillinen ja 5 € / pari pientä pussia.

Lohilahti

Vaarallisten aineiden autopäivystys on jokaisen kuukauden kolmas arkikeskiviikko klo 15.00 – 17.00.

Fortumin auto päivystää osoitteessa Lohilahdentie 1875. Kotitaloudet voivat toimittaa ilmaiseksi akut, öljyt, maalit, loisteputket, pienloisteputket, jäähdytys- ja jarrunesteet, aerosolipakkaukset, torjunta-aineet ja liuottimet. Jätteet on jätettävä suoraan autoon, ei jätepisteelle.

Suuremmille öljymäärille voi tilata noudon Fortum Waste Solutions Oy:n maksuttomasta palvelunumerosta 0800 07800 tai sähköpostilla nouto@tecoil.fi. Fortum noutaa veloituksetta kaikki regenerointiin kelpaavat, yli 800 litran jäteöljyerät.

Lue ohjeet vaarallisten aineiden kierrätyksestä Rippeen nettisivuilta

Nousialan jäteasema (Kierrätysyhtiö Rippee)

Suuremmissa jäte-erissä yhteys Nousialan jäteasemalle. Yhteystiedot ja hinnastot löydät alla olevan linkin kautta.

Kierrätysyhtiö Rippeen yhteystiedot >>

Puutarhajäte ja vieraslajit

Puutarhajätteen käsittelystä lisätietoa osoitteessa https://rippee.fi/kotitalouksille/lajitteluoppaat/puutarhajate/.

Kunnassamme ei ole vastaanottopaikkaa vieraslajikasvien jätteelle. Maakunnan jäteasemat Nousiala Savonlinnassa ja Metsä-Sairila Mikkelissä ottavat vastaan vieraslajien kasvijätettä erityisehdoin. Lisätietoa; https://sulkava.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistonsuojelu/vieraslajit-ja-niiden-torjunta/