Suoraan sisältöön

Poliisin palvelut

Lupapalvelut

  • neuvonta
  • tiettyjen asiakirjojen vastaanotto ja vireillepano
  • verkkoasioinnin opastus asiakaspäätteillä
  • löytötavaran vastaanotto

Passin ja henkilökortin voi uusia poliisin sähköisessä asiointipalvelussa, mikäli sormenjälkien ottamisesta on enintään 6 vuotta ja nimi on pysynyt  samana.

Ase- ja ulkomaalaisasiat hoituvat ainoastaan poliisiasemilla.

Ajokortti- ja vammaisen pysäköintilupa-asiat siirtyivät 1.1.2016 Trafille, asiontipaikkoina toimivat Ajovarma Oy:n palvelupisteet.

Löytötavarat
Asiointipisteeseen voi toimittaa löytötavaraa sekä tiedustella kadonnutta omaisuuttaan sieltä.

Löytötavaralaki edellyttää, että löytötavaroista on ilmoitettava omistajalle tai ne on toimitettava poliisille. Löytötavaran luvaton omiminen on kavallukseen tai lievään kavallukseen verrattava rikos, josta voidaan tuomita rangaistus.

Jos löytötavaraa ei voida kuljettaa ilman vaaraa tai hankaluutta, riittää kun sen talteen ottamisesta ilmoittaa poliisille.

Omaisuus, jonka hankkiminen tai hallussapito on kiellettyä tai vaatii viranomaisen luvan, esimerkiksi huumeet, laiton alkoholi ja aseet, on välittömästi toimitettava poliisille.

Löytötavaran omistajalla on oikeus saada löytötavara takaisin, jos hän maksaa löytäjälle löytöpalkkion ja korvaa löydön aiheuttamat kustannukset. Löytöpalkkion suuruus on 10 prosenttia esineen käyvästä arvosta, kuitenkin vähintään neljä euroa. Korvaus säilytyskustannuksista on viisi prosenttia esineen käyvästä arvosta, kuitenkin enintään 17 euroa. Jos yleiset säilytyskustannukset ovat pienemmät kuin neljä euroa, ne voidaan jättää perimättä.

Jos löytötavaran omistaja ei kolmen kuukauden kuluessa nouda omaisuuttaan poliisilta, se siirtyy eräitä poikkeuksia lukuunottamatta (mm. polkupyörät, mopot, asiakirjat, lääkkeet, avaimet, henkilö- ja lupatodistukset, pankkikortit) löytäjälle. Jos löytäjäkään ei nouda kolmessa kuukaudessa hänelle siirtynyttä omaisuutta, löytötavara siirtyy valtiolle. Valtiolle siirtyneet löytötavarat myydään huutokaupalla tai muulla sopivalla tavalla, otetaan valtion käyttöön tai hävitetään.

Tervetuloa asioimaan!