Suoraan sisältöön

Asiointipiste

Asiointipiste on julkisen hallinnon yhteinen asiakaspalvelu, josta saa asiantuntevaa apua eri viranomaisten asioissa, keskitetysti yhdestä paikasta. Asiointipisteen toiminta perustuu yhteispalvelulakiin ja toimintamalli lähtee palvelujen tarvitsijasta, asiakkaasta. Kuntien ja valtion palveluntuottajien yhteistyö turvaa monipuoliset ja laadukkaat palvelut sekä varmistaa niiden riittävän saatavuuden niin haja-asutusalueilla kuin taajamissa – lähellä asiakasta

Asiointipisteessä kaikki käy –
viranomaispalvelut lähellä

Asiointipisteessämme asiakasta palvellaan kaikissa keskeisimmissä julkishallinnon asioissa ”yhden luukun” periaatteella. Tarjolla on Kelan, Poliisin, Työ- ja elinkeinohallinnon, Verohallinnon, Digi- ja väestötietoviraston sekä Oikeusaputoimiston palveluja.

Asiakas saa tarvitsemansa tiedon ja opastuksen, sekä asiansa helposti ja nopeasti vireille hänelle parhaiten sopivalla tavalla, joko henkilökohtaisesti palveluneuvojan kanssa tai sähköisesti.

Asiakas voi jättää hakemuksia, liitteitä ja lomakkeita paperiversioina, Asiointipisteestä myös saa viranomaisten lomakkeita ja esitteitä. Asiakas voi  käyttää viranomaisten sähköisiä palveluja itsenäisesti tai palveluneuvojan opastuksella. Syvällisempää asiantuntemusta tarvittaessa käytettävissä on etäpalveluyhteys eri viranomaisten asiantuntijoihin.

  • Asiakaspäätteet ja Internet-yhteydet ovat asiakkaiden käytössä ilmaiseksi. Palveluneuvoja opastaa tarvittaessa laitteiden ja verkkopalvelujen käytössä. Julkishallinnon tulosteet ovat maksuttomia, muista tulosteista veloitetaan kulloinkin voimassa olevan taksa.
  • Etäpalvelua varten on erillinen etäpalveluhuone, jossa voi asioida luottamuksellisesti viranomaisten kanssa.
  • Asiointipisteessä on saatavilla potilasjärjestöjen esitteitä ja oppaita.
Esteetön sijainti ja tilat

Asiointipiste sijaitsee keskeisellä paikalla kunnanviraston toisessa kerroksessa. Asiointipisteeseen on esteetön käynti; tiloihin on automaattiset liukuovet ja palvelupisteen lähellä, viraston takana, on inva-paikkoja autoille. Kunnanvirastossa on hissi ja Asiointipisteen aulassa sijaitsee asiakas-/inva-wc.

Tervetuloa asioimaan!