Suoraan sisältöön

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisonohjaaja on sinun tukenasi, keskustelee ja kuuntelee juuri sinua.

Toimintaperiaate

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu niille 15-29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle tai muuten kaipaavat apua arkeensa. Tarkoituksena on kannustaa ja opastaa nuorta löytämään uusi suunta elämässään.

Sen lisäksi, että kuka tahansa voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöhön, nuorisolaki velvoittaa toisen asteen oppilaitoksia ja puolustusvoimia tekemään ilmoituksen nuoresta etsivään nuorisotyöhön. Laki koskee alle 29-vuotiaita nuoria, jotka keskeyttävät ammatillisen koulutuksen, lukion tai asepalveluksen.

Etsivä nuorisotyö on luotettavaa yksilönohjausta nuorisotyön menetelmin.

Ota rohkeasti yhteyttä

Etsivä työ on nuorille vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista.

Suunnitellaan yhdessä sinun tulevaisuuttasi, autetaan opiskeluun, työelämään, työnhakuun, toimeentuloon, asumiseen, arjenhallintaan ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa.
Tullaan mukaasi virastoasiointeihin, mietitään lomakkeiden täyttöä ja etsitään yhdessä ratkaisuja sinua askarruttaviin asioihin.
Etsivä nuorisonohjaaja on sinun tukenasi, keskustelee ja kuuntelee juuri sinua.

Jos olet huolissasi ystävästäsi tai sukulaisestasi niin kannattaa ottaa yhteyttä.

Sulkavan nuoriso-ohjaaja/etsiväohjaajan tavoitat maanantaisin klo 10-14 ja Etelävintin nuorisotilan nuorteniltojen aikana. Soittele, lähetä tekstiviestiä, messengeriä, sähköpostia.