Suoraan sisältöön

Lapset ja nuoret

Kirjastossamme uutuutena ovat lainattavat lautapelit. Pelejä voit pelata myös kirjastossa.

Lapset

 • kuvakirjoja
 • satuja
 • tietokirjoja
 • lehtiä
 • videoita ja DVD-levyjä
 • helppolukuisia kirjoja juuri lukemaan oppineille ja pidempiä seikkailuja jo sujuvasti lukeville lapsille

Lapsille löytyy myös äänikirjoja ja pelejä. Lastenosastolla on lapsille tarkoitettu pelikone, jolla voi pelata kirjaston pelejä.

Ketunpentu ja Käpäläpassi

Toivotetaan yhdessä Ketunpentu tervetulleeksi Sulkavalle!

 • Ketunpentu on alle kouluikäisten, perheiden ja vanhempien ja varhaiskasvatuksen oma lukemisen innoittaja.
 • Ketunpennulla on omat kirjat ja oma käpäläpassi. Passiin lapsi saa leiman joka kirjasta, jonka hän on yhdessä vanhempien kanssa lukenut. Uuden ketunpennun tavoitteena on perheen yhteisen ajan, yhteisyyden ja lukemisen vahvistaminen.

Lasten lukutottumukset luodaan jo pienenä. Tule lainaamaan joko valmiita Käpäläkasseja (3 kirjaa/kassi) tai valitse kassiin haluamasi määrä mielenkiintoisia kirjoja tai äänikirjoja.

Joulukuussa kaikille käpäläpassin suorittajille on luvassa kirjapalkinto, diplomi ja pienimuotoinen juhla.

Sulkavalaiset lapsiperheet ovat lähteneet todella innokkaasti mukaan Käpäläpassiprojektiin. Tavoitteenammehan on tehdä kirja tutuksi kaikille lapsille. Tulokset ovat aivan mahtavia v. 2019 muutaman kuukauden aikana 41 lasta oli suorittanut Käpäläpassin ja kirjoja oli luettu huikeat 438 kpl. Nämä lukemat olivat todella hyvät jatketaan samaan malliin.

Käpäläpassin suorittaminen jatkuu myös v. 2020. Tervetuloa kaikki uudet ja entiset lukijat noutamaan oma passi ja kirjat kirjastosta.

Lukukettu

Lukukettu on Joroisten, Rantasalmen, Juvan, Puumalan ja Sulkavan alakoulujen kirjallisuusdiplomi. Jokaiselle luokka-asteelle (1.-6.) on oma diplomi, jotka on nimetty Lukukettu-teemaa noudattaen. Lukudiplomia varten luetaan halutun suorituksen mukaisesti kirjoja kuudesta kahdeksaantoista kirjaan. Kirjapäätösten helpottamiseksi kullekin luokalle on koottu kirjalista, mutta myös omia ehdotuksia diplomikirjoiksi voi tehdä ja suorittaa.

Nuoret

 • Nuorten osastoltamme löydät nuorille ja nuorille aikuisille suunnatut kirjallisuuden uutuudet sekä klassikot. Hyllyihin on ladottu monipuolisesti nuorten elämää koskettavia teemoja, mutta myös jännitystä, fantasiaa, rakkautta ja huumoria. Tule valitsemaan omasi!
 • Nuorten osastolle on sijoitettu yksi nuorten käyttöön tarkoitettu tietokone (30 min/asiakas). Koneille voi mennä, mikäli ne ovat vapaana tai voit varata ajan etukäteen. Voit myös lainata tabletin käyttöösi, tablettia ei lainata kotilainaan. Yläkerrasta löytyvät nuorten lehdet (uusimmat numerot tiskillä) ja lukunurkkaus. Myös sarjakuvat löytyvät yläkerrasta.
 • Tule osallistumaan palapelien kokoamiseen. Palapelit löydät yläkerrasta ja alakerrasta. Tuhannen palan papapeli tarjoaa sopivan haasteen ja mukavan “välipalan”. Haasta kaverisi mukaan.