Suoraan sisältöön

5.12.2019 juhlallisuuksien kooste ja palkitsemiset

Kategoria: Ajankohtaista

Torstaina 5.12. yhtenäiskoulun juhlasalissa tavattiin kunnan uusia asukkaita ja vietettiin itsenäisyyden juhlaa.

Ensin vuorossa oli kunnan uusien asukkaiden tapaaminen. Tapaamisessa käytiin pieni katsaus kuntaan kunnanjohtaja Juho Järvenpään puheenvuorolla. Palveluista kunnassa esitteli kehittämispäällikkömme Susanna Issakainen.                                           Uusien asukkaiden tapaaminen päättyi Sulkavan Marttojen järjestämään kahvitukseen, josta alkoi samalla kunnan järjestämä Itsenäisyyden juhla.

Itsenäisyyden juhlan ohjelma alkoi juhlapuheella, jonka piti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eetu Nissinen. Puheen voit lukea tästä.

Viihteestä vastasi Miettis-Elli (esiintyjä Kaisla Pirkkalainen) ohjelmanumerollaan ”Mietis-Ellin väliohjelmanumero”.

 

Juhla jatkui Vuoden yrittäjän ja Vuoden sulkavalaisen palkitsemisilla.

Sulkavan Yrittäjät ry palkitsivat vuoden 2019 yrittäjinä Taina ja Hannu Huiskosen.

Vuoden sulkavalaisen palkinnon valinnan taustaa ja kriteerit:

”Sulkavan kunta näkyy vuosittain erilaisilla foorumeilla positiivisesti suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan. Kuntalaisten osaaminen ja näkyvyys edesauttavat positiivisen kuntakuvan muodostumista ja elinkeinoelämän kehittämistä. Tästä syystä pidetään tärkeänä palkita eri tavoin ansioituneita sulkavalaisia henkilöitä Vuoden sulkavalainen -tittelillä. Vuoden sulkavalaiseksi valitaan henkilö, joka täyttää alla olevat kriteerit:
1. Henkilö on kuluneen vuoden aikana ansioitunut ja positiiviseen julkisuuskuvaan myötävaikuttanut sulkavalainen joko työn tai harrastuksen puitteissa ja/tai ehdokas on alansa asiantuntijana ansioitunut ja tehnyt pitkän työuran ja/tai myötävaikuttanut positiiviseen julkisuuskuvaan muutoinkin kuin työrintamalla.                                                                                                                                                                                                                                                                                              2. Henkilö on positiivisen julkisuuskuvan luomisen myötä edistänyt kunnan markkinointia, positiivista kuntaimagoa ja edesauttanut elinkeinoelämän ja/tai yhdistystoiminnan kehittämistä                                                                                                          3. Henkilö on sulkavalainen (tai syntyisin Sulkavalta)

Vuoden sulkavalainen valitaan vuosittain. Julkistus tapahtuu itsenäisyyspäivän juhlassa.
Vuoden sulkavalaisen valitsee kuusihenkinen raati. Edustavat tahot ovat Sulkavan kunta, Sulkavan seurakunta, Sulkava-lehti, Sulkava-seura, Sulkavan yrittäjät ry ja Sulkavan nuorisovaltuusto. Raadissa kaikilla on yhtä suuri sananvalta ja päätösvalta. Päätös pyritään tekemään neuvottelemalla siten, että valinta tapahtuisi yksimielisesti.”

Tässä perusteluja, jotka poimittu suoraan ehdotuksista:

  • Hän on kuluneen vuoden aikana esiintynyt useissa medioissa Sulkavan ja koko maaseutumaisen asumisen puolesta puhujana.
  • Hän on pitkäjänteisesti edustanut ja luonut positiivista kuvaa Sulkavasta niin vapaa-ajalla kuin töissäkin ja hän kannustaa, mainostaa ja pitää sulkavalaisten yrittäjien puolta.
  • Hän on esiintymiskykyinen ja rauhallisuus tilanteissa vakuuttaa.
  • Toimii useissa luottamustoimissa niin Sulkavan sisällä kuin Sulkavan ulkopuolella – aina kuntalaisen asialla!
  • Hän on kuntalaisten mielestä ansioitunut somettaja: hänen ansiostaan varmasti tieto leviää laajalle! Hän kertoo tarinoita myös Sulkavan ja omaan historiaansa peilaten, kuntaa arvostaen.
  • Toki osa näistä kuuluu osaltaan hänen rooliinsa kunnanhallituksen puheenjohtajana, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, miten hienosti hän kuntaa markkinoi ja tässä luottamustoimi myös lasketaan tässä hänen edukseen.

Vuoden sulkavalainen 2019 on Kaisa Ralli!

 

Onnittelut vielä molempien tunnustusten saajille!