Suoraan sisältöön

Sulkavan rakennustarkastajaksi on valittu Asta Veikkanen

Kategoria: Ajankohtaista
Sulkavan rakennustarkastajaksi on valittu Asta Veikkanen

Sulkavan kunnan rakennustarkastajan virkaan on valittu Asta Veikkanen. Kunnanvaltuusto päätti viran perustamisesta keväällä. Aiemmin rakennustarkastaja on ollut yhteinen Sulkavan ja Rantasalmen kuntien kesken. Virassaan Asta aloittaa heti syyskuun ensimmäinen päivä.

Asta on kotoisin Mikkelin Anttolasta. Tällä hetkellä hän asuu Kirkkonummella. Sulkava on hänelle kuitenkin enemmän kuin tuttu paikka, sillä hänellä on ollut mökki paikkakunnalla jo 25 vuoden ajan.  Koulutukseltaan hän on rakennusmestari AMK. Ennen Sulkavan pestiä Asta on työskennellyt yrittäjänä omassa firmassaan. Asiakkaina hänellä on ollut kuntia, kaupunkeja, taloyhtiöitä ja isompia firmoja. Firmansa kautta hän on tehnyt projektipäällikön töitä ja rakennusvalvontaa.

Rakennustarkastajan virassa Asta on aloittamassa oikein hyvillä mielin: – On mukavaa päästä aloittamaan työt Sulkavalla. Pienet kunnat ovat kiinnostavia monella tapaa. Pidän Sulkavassa myös siitä, että se on samankokoinen kylä kuin mistä itse olen kotoisin, Asta kertoo. Työ Sulkavalla tulee olemaan erilaista kuin mitä hän on tähän saakka tehnyt, sillä aiemmin hän valvonut enimmäkseen isoja kohteita pääkaupunkiseudulla. Asta odottaakin mielenkiinnolla, millaista työ haja-asutusalueella on.

Aste kehottaa rakentamista suunnittelevia olemaan häneen yhteydessä matalalla kynnyksellä, vaikka rakentaminen olisi vasta ajatuksen tasolla. – Rakennusvalvonta on asiakaspalvelua ja tarkoituksenani on edistää rakentamista edistäviä toimintoja kaikin tavoin. Jos jokin mietityttää, niin kannattaa olla yhteydssä, niin mietitään ratkaisu siihen yhdessä, Asta kehottaa.

Rakennustarkastajan työhön kuuluvat maankäyttö- ja rakennuslain mukaiset rakennusvalvontaviranomaiselle kuuluvat tehtävät.