Suoraan sisältöön

Sulkavalla järjestetään 450 osallistujan Suurluokkakokous

Kategoria: Ajankohtaista

Sulkavan soutustadionilla järjestetään lauantaina 17.6.2023 Suurluokkakokous. Paikan päälle keskikouluaikojaan muistelemaan on saapumassa noin 450 entistä sulkavalaista koululaista. Kutsuttuina ovat olleet kaikki 60-vuotiaat ja sitä vanhemmat Sulkavalla koulua käyneet. Osanottajia onkin luvassa ympäri Suomen.

Idea Suurluokkakokouksesta syntyi syksyllä 2022, kun tapahtuman puuhamies Markku Kemppinen otti yhteyttä tapahtuman puuhanaiseen Kaarina Höökiin.

– Ehdotin Katille, että mitäs jos järjestettäisiin tämmöinen luokkakokous, johon kutsutaan kaikki keskikoululaiset, kertoo Kemppinen. Höökiä aluksi vähän epäilytti ja hän toikin esille, että entäs jos paikalle tuleekin 500 ihmisitä.

– Aika hyvin osui ennuste oikeaan ja melko lähellä tuota ollaan, nauraa Höök. Kaksikko aloitti järjestelyiden eteenpäin viemisen lokakuussa ja matkan varrella he ovat pyytäneet mukaan eri henkilöitä eri verkostoista. Kaksikon mukaan kukaan ei ole sanonut ei vaan kaikki ovat lähteneet mukaan suurella sydämellä.

Yhteistyöllä on myös rakennettu Suurluokkakokouksen ohjelma, joka luonnollisesti mukailee koulupäivän kulkua. Päivä aloitetaan yhteislaululla ja Sulkavan omalla kotiseutulaululla. Päivä sisältää myös historiatunnin, useamman laulutunnin, ruokatunnin, tarkastajan tunnin ja opettajan suunvuoron. Virallisen osuuden jälkeen luvassa on vielä kaikille avoin ”jälki-istunto” eli karaoketanssit. Suurluokkakokouksen yhteyteen on myös kasattu Kansakoulusta maailmalle, koulumuistoja Sulkavalta -näyttely, joka on avoinna 17.–28.6. Näyttelyyn rakennetaan luokkahuone vanhoista pulpeteista ja kouluesineistöstä. Sulkavan Valokuvaamo on kuvannut näyttelyä varten entiset kyläkoulut nykyisessä asussaan.

Kemppisen ja Höökin lisäksi järjestelyissä on ollut mukana ydinporukka, johon kuuluvat Mervi Karvinen, Tellervo Virtanen, Anneli Pajari, Matti Makkonen ja Outi Piik. Heidän lisäkseen useat vapaaehtoiset ovat antaneet panoksensa tapahtuman järjestelyihin. Mukana tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Sulkavan kunta, Sulkava-seura ja Sulkava-lehti.