Suoraan sisältöön

Fysioterapeutin suoravastaanottoa laajennetaan hyvinvointialueella – etäpalvelut käyttöön keväällä

Kategoria: Ajankohtaista

TIEDOTE 2.3.2023

Fysioterapeutin suoravastaanottoa laajennetaan hyvinvointialueella – etäpalvelut käyttöön keväällä

Fysioterapeutin suoravastaanotolle ollaan ottamassa kevään aikana käyttöön videovälitteisesti tapahtuva etävastaanotto, jonka myötä palvelun tarjonta laajenee.
Jo nyt fysioterapeutilta saa apua tuki- ja liikuntasairauksiin ilman lääkärin lähetettä.

Etävastaanoton tavoitteena on tarjota Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan asukkaille yhdenvertaiset mahdollisuudet päästä fysioterapeutin suoravastaanotolle asuinpaikasta riippumatta.

  • Pystymme etäpalveluiden avulla tarjoamaan moniammatillisen tiimin tuen entistä useammalle asiakkaalle koko maakunnan kattavasti. Fysioterapeutin suoravastaanotto nopeuttaa hoidon aloitusta ja tarjoaa ammattilaisen avun oikeaan aikaan, kertoo terveyspalvelujen toimialajohtaja Kimmo Kuosmanen.

Suoravastaanotto tarkoittaa sitä, että tuki- ja liikuntaelinoireinen asiakas ohjataan laadittujen kriteerien perusteella suoraan fysioterapeutille lääkärin vastaanoton sijaan. Tällä mahdollistetaan kuntoutustoimenpiteiden käynnistäminen mahdollisimman nopeasti toiminta- ja työkyvyn palauttamiseksi. Suoravastaanoton fysioterapeutti on saanut laajennettuun tehtävänkuvaan erityiskoulutuksen.

Fysioterapeutin suoravastaanotolta saa jo nyt apua tuki- ja liikuntaelinongelmiin ilman lääkärin lähetettä

Suoravastaanotolle pääsee tällä hetkellä ajanvarauksella Mikkelissä, Haukivuorella, Mäntyharjulla, Juvalla, Puumalassa, Pertunmaalla, Kangasniemellä, Savonlinnassa, Kerimäellä, Pieksämäellä ja Rantasalmella.

  • Asiakas voi varata ajan suoravastaanotolle joko soittamalla oman alueensa palveluneuvonnan ja ajanvarauksen numeroon tai ottamalla yhteyttä Eloisan verkkosivuilta löytyvän chatin kautta. Tiedotamme keväällä, kun saamme myös etäpalvelut asiakkaiden käyttöön, kertoo kuntoutuspalvelujen tulosaluepäällikkö Lotta-Sofia Kosonen.

Fysioterapeutti tutkii asiakkaan ja tekee hoitosuunnitelman. Lisäksi fysioterapeutti ohjaa omatoimiseen harjoitteluun ja lääkkeettömään kivunhoitoon sekä tarvittaessa ohjeistaa käsikauppalääkkeiden käyttöä. Fysioterapeutti voi myöntää sairauslomaa 1–5 päivää. Vastaanotolla on mahdollisuus välittömään lääkärin konsultaatioon.

Tämänhetkiset fysioterapian palvelut ja ajanvarausnumerot löydät täältä: https://etelasavonha.fi/palvelut/terveyspalvelut/kuntoutuspalvelut/fysioterapian-palvelut/

Lisäksi Mikkelin ja Savonlinnan alueella on mahdollista varata vastaanottoaikoja sähköisesti täältä: https://etelasavonha.fi/sahkoinen-asiointi/

Fysioterapeutin suoravastaanottoa kehitetään osana Etelä-Savon tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanketta.

Lisätietoa fysioterapeutin suoravastaanoton kehittämisestä: https://etelasavonha.fi/eloisa/tutkimus-ja-kehittamistyo/hankkeet/tulevaisuuden-sosiaali-ja-terveyskeskus-ohjelma/fysioterapeutin-suoravastaanotto-laadukkaampaa-hoitoa-tuki-ja-liikuntaelin-potilaille/