Suoraan sisältöön

Yleisötilaisuuksien koronarajoitukset päättyvät

Kategoria: Koronavirus

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 15.2.2022 kumonnut koronarajoituspäätökset Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Rajoitukset päättyvät välittömästi. Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat rajoitukset jatkuvat vielä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 15.2.2022 tehnyt päätöksen, jolla se kumoaa yleisötilaisuuksien henkilömäärää koskevat rajoituspäätökset (tartuntatautilaki 58 §) Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Myös tilojen terveysturvallista käyttöä koskevat velvoitteet (tartuntatautilaki 58 d §) päättyvät. Rajoitukset päättyvät välittömästi.

”Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien asiantuntijatahoina antamien tilannearvioiden pohjalta Itä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että rajoitukset eivät ole enää välttämättömiä ko. sairaanhoitopiirien alueilla. Saatujen selvitysten perusteella rajoitusten haitat olisivat tällä hetkellä hyötyjä suuremmat”, toteaa ylijohtaja Soile Lahti.

”Epidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi. Turvavälit, hyvä hygienia ja kasvomaskin käyttö ovat edelleen tärkeitä keinoja taudin leviämisen estämisessä. Myös oman kunnan ja sairaanhoitopiirin antamia, paikallisesti suunnattuja suosituksia koronaepidemiaan liittyen on suositeltavaa noudattaa.”, korostaa aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat rajoitukset jatkuvat aikaisemman päätöksen mukaisesti 20.2.2022 saakka. Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi, että tilojen terveysturvallisen käytön jatkaminen (tartuntatautilaki 58 d §) on välttämätöntä Essoten alueella 20.2.2022 jälkeenkin, mutta yleisötilaisuuksien henkilömäärärajoituksille (tartuntatautilaki 58 §) ei enää valmistella jatkoa. Aluehallintovirasto tiedottaa Essotea koskevista rajoituksista erikseen myöhemmin.

Kumoamispäätös ISAVI_1207_2022