Suoraan sisältöön

Viikottainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 22.3.2022

Kategoria: Koronavirus

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 21.3.2022
Tartuntojen lukumäärä: Viikolla 10 tartuntoja oli 458 ja viikolla 11 tartuntoja todettiin 519.
Sairaalahoidossa: 8 potilasta sairaalassa
Koronatestaus: Positiivisten testitulosten osuus oli viimeisen viikon aikana noin 55 % kaikista testatuista.

Viime viikolla Sosterin alueella todettiin virallisissa PCR-testeissä ennätysmäärä koronavirustartuntoja koko epidemian aikana. Vain osa koronapositiivisista käy nykytestauskäytännön mukaan virallisessa testissä eli alueella on koronavirusta erittäin runsaasti ja riski koronatartuntaan on suuri. Tartuntamäärät ovat kääntyneet nousuun myös valtakunnallisesti.

Soserin alueen suuret tartuntamäärät johtivat loppuviikosta sairaalahoidon kuormitukseen. Tämän vuoksi sairaalassa jouduttiin tekemään osastojärjestelyjä.

  • Sairaalahoidon tarpeen kasvua ja sen vaatimaa henkilöstöresurssia seurataan päivittäin ja voimme joutua tekemään nopeitakin muutoksia ajanvaraustoiminnoissa niin poliklinikoilla kuin toimenpiteissäkin. Tarvittaessa tiedotamme mahdollisista muutoksista erikseen jokaiselle asiakkaalle, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista kertoo.
  • Edelleen täytyy muistaa, että kolmas rokoteannos antaa hyvän suojan nimenomaan vakavaa tautimuotoa vastaan. Niinpä jokaisen kannattaa huolehtia rokotesuojansa kuntoon, Luukkonen muistuttaa.

OHJEISTUKSET VERKOSSA

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä pidetään ennallaan. Ohje löytyy Sosterin verkkosivuilta osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronaohje.

Walk-In rokotuspäivät löytyvät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonensosteri.fi