Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 8.3.2022

Kategoria: Koronavirus

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 7.3.2022
Tartuntojen lukumäärä: Viikolla 9 tartuntoja oli 403
Sairaalahoidossa: 1 potilas sairaalassa ja 16 potilasta terveyskeskuksen vuodeosastolla
Koronatestaus: Positiivisten testitulosten osuus oli viimeisen viikon aikana noin 50 % kaikista testatuista

TARTUNTAMÄÄRÄT OVAT PYSYNEET ENTISELLÄ TASOLLA

Näyttäisi siltä, että epidemiahuippu olisi nyt saavutettu. Ensi viikolla nähdään kuitenkin hiihtolomien vaikutus tautitilanteeseen. Sairaalahoidontarpeen kuormitus on noussut erityisesti perusterveydenhuollon osastoilla.

  • Vaikka näyttäisi, että tautihuippu Sosterin alueella on saavutettu, koronavirustautia on edelleen paljon liikkeellä. Epidemia ei ole vielä ohitse, muistuttaa johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista.

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä pidetään ennallaan. Ohje löytyy Sosterin verkkosivuilta osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/kotikaranteenin-toimintaohjeet/.

Koronarokotteiden ottaminen kannattaa edelleenkin, koska kolmella rokotteella saa erinomaisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan. Walk-In rokotuspäivät löytyvät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/

Sosterin alueella on tulossa käyttöön myös uusi koronavirusrokote Nuvaxovid. Rokotteen käyttöönotosta tulee erillinen tiedote lähipäivinä.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi