Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 5.4.2022

Kategoria: Koronavirus

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 4.4.2022
Tartuntojen lukumäärä: Viikolla 12 tartuntoja oli 497 ja viikolla 13 tartuntoja todettiin 539.
Sairaalahoidossa: 15 potilasta on sairaalahoidossa koronavirustartunnan vuoksi.
Koronatestaus: Positiivisten testitulosten osuus oli viimeisen viikon aikana noin 60 % kaikista testatuista. 

KORONAVIRUSTILANNE EI EDELLEENKÄÄN NÄYTÄ LAANTUMISEN MERKKEJÄ SOSTERIN ALUEELLA

Kuten viime viikolla arvioitiin, koronavirusepidemiassa ei ole vieläkään tapahtunut käännettä parempaan. Epidemia tulee jatkumaan Sosterin alueella aktiivisena vielä viikkoja. Tartuntoja on alueella paljon ja niiden seurauksena myös sairaalahoidon kuormitus on noussut. Sairaalahoidossa on koronavirustartunnan takia paljon potilaita koko Suomessa, joten Sosterin alue ei sinällään poikkea muusta maasta.

Hankala korona- ja henkilöstötilanne vaikuttavat koko Sosterin toimintaan tällä hetkellä. Kun henkilöstöä joudutaan keskittämään koronatoimiin, se vaikuttaa väistämättä muihin palveluihin. Esimerkiksi puhelinpalveluissa on ollut jatkuvasti ruuhkaa.

  • Asiakkailta toivotaan ymmärrystä asiaan. Tilanteeseen haetaan uusia ratkaisuja ja sitä pyritään parantamaan jatkuvasti. Suosittelemme käyttämään sähköisiä yhteydenottokanavia aina, kun mahdollista, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

NELJÄS ROKOTUSKIERROS MENOSSA

THL päivitti rokotusohjetta 25.3.2022. Sen mukaan neljänsiä rokotuksia suositellaan yli 80-vuotiaille sekä iäkkäille hoitokotien asukkaille. Nämä rokotukset on jo aloitettu Sosterissa. Rokotusajan voi varata puhelimitse numerosta 044 417 3698, ma-to 8-15.30 ja pe 8-14 tai sähköisesti osoitteessa: ajanvaraus.hyvis.fi

OHJEISTUKSET VERKOSSA

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat ennallaan. Ohje löytyy Sosterin verkkosivuilta osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronaohje.

Walk-In rokotuspäivät löytyvät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi