Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 3.5.2022

Kategoria: Koronavirus

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa.

KORONAVIRUSEPIDEMIA RAUHOITTUMASSA

Koronavirustartuntojen määrä on laskenut Sosterin alueella jo kolmatta viikkoa peräkkäin. Tartuntoja oli viime viikolla noin 200 kappaletta. Tästä huolimatta sairaalahoidon kuormitus jatkuu. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 16 potilasta koronavirusinfektion vuoksi.

  • Tilanteen rauhoittumisesta huolimatta maskisuositus Sosterin toimitiloissa jatkuu. Maskin käyttöä suositellaan edelleen kaikille niille henkilöille, jotka tulevat vastaanotolle tai vierailulle. Maskin käytöllä pyritään suojaamaan koronavirustartunnalle alttiita henkilöitä sairaalassa ja vastaanotoilla, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.
  • Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi, vaikka tilanne on paranemassa, Luukkonen muistuttaa.

OHJEISTUKSET VERKOSSA

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat ennallaan. Ohje löytyy Sosterin verkkosivuilta osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronaohje.

Walk-In rokotuspäivät löytyvät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, tai jos henkilöllä on hengitystieoireita ja liikkuminen kodin ulkopuolella on välttämätöntä tai jos henkilö on altistunut koronavirukselle ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä. Jokainen voi harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi