Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 29.3.2022

Kategoria: Koronavirus

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 28.3.2022
Tartuntojen lukumäärä: Viikolla 11 tartuntoja oli 519 ja viikolla 12 tartuntoja todettiin 497.
Sairaalahoidossa: 13 potilasta sairaalassa
Koronatestaus: Positiivisten testitulosten osuus oli viimeisen viikon aikana noin 55 % kaikista testatuista.

 

KORONAVIRUSTILANNE JATKUU HANKALANA SOSTERISSA

Tartuntamäärät ovat Sosterissa edelleen korkeita ja epidemiatilanne jatkuu hankalana. Koronatilanne kuormittaa myös muita sairaanhoitopiirejä koko Itä-Suomen alueella, joten Sosterin alueen tilanne ei poikkea muista.

Sairaalahoito on kuormittunut ja ajanvaraustoimintoja on jouduttu perumaan. Henkilöstötilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea koko Sosterissa.

  • Nyt näyttää siltä, että epidemiatilanne tulee kestämään vaikeana useita viikkoja. Edelleen on mahdollista, että ajanvaraustoimintoja joudutaan siirtämään enemmänkin, mutta Sosterista ilmoitetaan tällaisessa tilanteessa jokaiselle henkilökohtaisesti, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista kertoo.

 

THL PÄIVITTI ROKOTUSOHJETTA

THL päivitti rokotusohjetta 25.3.2022. Sen mukaan neljänsiä rokotuksia suositellaan yli 80-vuotiaille sekä iäkkäille hoitokotien asukkaille. Nämä rokotukset on jo aloitettu Sosterissa. Rokotusajan voi varata puhelimitse numerosta 044 417 3698, ma-to 8-15.30 ja pe 8-14 tai sähköisesti osoitteessa: ajanvaraus.hyvis.fi

OHJEISTUKSET VERKOSSA

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat ennallaan. Ohje löytyy Sosterin verkkosivuilta osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronaohje.

Walk-In rokotuspäivät löytyvät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi