Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 24.5.2022

Kategoria: Koronavirus

KORONAVIRUSTARTUNNAT HITAASSA LASKUSSA

Koronavirustartuntojen määrä on Sosterin alueella kääntynyt laskuun kahden edeltävän viikon aikana. Viime viikon aikana uusia koronavirustartuntoja todettiin alueella noin 140 kpl. Myös sairaalahoidon kuormitus on kääntynyt laskuun. Tänään 24.5. sairaalahoidossa on kuusi potilasta koronavirustartunnan vuoksi.

  • Vaikka uusien tartuntojen määrä on laskussa ja tilanne näyttää paremmalle, on riski koronavirustartunnoille edelleen olemassa. Pyrimme suojelemaan erityisesti riskipotilaita ja siksi maskisuositus jatkuu kaikissa Sosterin toimipisteissä, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen sanoo.

SOSTERIN KORONAVIRUSTILANNEKUVA ILMESTYY KAHDEN VIIKON VÄLEIN

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kahden viikon välein. Jos koronavirustilanteessa tapahtuu väestön kannalta merkittäviä muutoksia, niistä tiedotetaan välittömästi.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, tai jos henkilöllä on hengitystieoireita ja liikkuminen kodin ulkopuolella on välttämätöntä tai jos henkilö on altistunut koronavirukselle ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä. Jokainen voi harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi