Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 15.3.2022

Kategoria: Koronavirus

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 14.3.2022
Tartuntojen lukumäärä: Viikolla 10 tartuntoja oli 458.
Sairaalahoidossa: 5 potilas sairaalassa ja 3 potilasta terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla.
Koronatestaus: Positiivisten testitulosten osuus oli viimeisen viikon aikana noin 55 % kaikista testatuista.

Koronavirustautia on alueella edelleen runsaasti liikkeellä. Tartuntamäärissä ei ole vielä havaittavissa selvää laskua.

OHJEISTUKSET VERKOSSA

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä pidetään ennallaan. Ohje löytyy Sosterin verkkosivuilta osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/kotikaranteenin-toimintaohjeet/.

Koronarokotteiden ottaminen kannattaa edelleenkin, koska kolmella rokotteella saa erinomaisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan. Walk In -rokotuspäivät löytyvät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle: Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi

Sosterin viikoittaisen koronavirustilannekuvan medialle välittää Digitaali Oy.