Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 12.4.2022

Kategoria: Koronavirus

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa.

KORONAVIRUSTARTUNTOJA ON EDELLEEN RUNSAASTI – MYÖS INFLUENSSAA ON LIIKKEELLÄ

Vaikka koronavirustartuntoja on Sosterin alueella edelleen paljon, olivat ne edelliseen viikkoon verrattuna hienoisessa laskussa. Myös testimäärät olivat aikaisempaa pienemmät. Testatuista kuitenkin edelleen lähes 60 % oli positiivisia. Sairaalahoidossa on koronainfektion vuoksi tällä hetkellä 12 potilasta. Hoitohenkilökuntaakin on edelleen sairaana koronaviruksen takia.

  • Vaikka koronaviruksesta aiheutuva sairaalahoidon tarve on edelleen korkea, on näkyvissä pieniä viitteitä siitä, että tartuntamäärät alkaisivat kääntyä lähiviikkoina laskuun, perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen Sosterista sanoo.
  • Sairaalan päivystyksessä on todettu tällä viikolla koronaviruksen lisäksi myös influenssa-A tapauksia. Olemme huolissamme nyt myös influenssan mahdollisesta leviämisestä, Veikko jatkaa.

Sosterissa on vielä jonkin verran influenssarokotteita jäljellä. Rokotteita suositellaan riskiryhmiin kuuluville. Influenssarokotukset on keskitetty Savonlinnan pääterveysasemalle samaan paikkaan kuin koronarokotukset. Ajan rokotukseen voi varata numerosta 044 417 3698.

OHJEISTUKSET VERKOSSA

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat ennallaan. Ohje löytyy Sosterin verkkosivuilta osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronaohje.

Walk-In rokotuspäivät löytyvät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Veikko Karvanen, perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri, Sosteri, 044 417 3201, veikko.karvanen@sosteri.fi