Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 10.5.2022

Kategoria: Koronavirus

Viikoittainen koronavirustilannekuva Itä-Savossa 10.5.2022

KORONAVIRUSTARTUNTOJEN LASKU ON PYSÄHTYNYT

Koronavirustartuntoja todetaan alueella suhteellisen runsaasti edelleen. Aiempi tartuntamäärissä tapahtunut lasku on pysähtynyt ja kääntynyt taas lievään nousuun. Osasyy tähän voi olla vapun vietolla. Tartuntoja on tällä viikolla todettu noin 260. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä eniten potilaita koko epidemian aikana, korkeimmillaan 19 koronaviruspotilasta samaan aikaan. Maskisuositus Sosterin tiloissa jatkuu.

SOSTERI SUOSITTAA KAIKILLE IKÄÄNTYNEILLE NELJÄTTÄ KORONAROKOTUSTA

THL päivitti koronarokotussuositusta jälleen viime viikolla. Uusin tieto on, että neljättä koronarokotusta suositellaan kaikille sairaille ja ikääntyneille henkilöille. Tarkkaa ikärajaa THL ei ole tässä yhteydessä määrittänyt. Jo aiemmin THL suositti neljättä koronarokotusta 80 vuotta täyttäneille ja 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille.

  • Jos neljännen rokotuksen tarve mietityttää, kannattaa olla yhteydessä Sosterin rokotusajanvaraukseen, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Rokotusajanvaraukseen saa yhteyden numerosta 044 417 3698 ma-to klo 8-15.30 ja pe 8-14 tai sähköisesti https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/. 

SOSTERIN TILANNEKUVA ILMESTYY JATKOSSA KAHDEN VIIKON VÄLEIN

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan jatkossa kahden viikon välein. Jos koronavirustilanteessa tapahtuu väestön kannalta merkittäviä muutoksia, niistä tiedotetaan välittömästi.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, tai jos henkilöllä on hengitystieoireita ja liikkuminen kodin ulkopuolella on välttämätöntä tai jos henkilö on altistunut koronavirukselle ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä. Jokainen voi harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi