Suoraan sisältöön

Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko syyskuussa

Kategoria: Ajankohtaista

Koko Suomen TE-toimistot järjestävät yhdessä valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon 11.−15.9.2023. Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtumakokonaisuuden tarkoituksena on tuoda esiin monipuolista työvoimakoulutustarjontaa ja jakaa tietoa siitä, kuinka joustava väylä työvoimakoulutus on työllistymiseen.

Työvoimakoulutukset ovat työmarkkinalähtöisesti suunniteltuja koulutuksia

Koulutusten tavoitteena on parantaa henkilön ammattitaitoa ja työllistymismahdollisuuksia tai säilyttää työpaikka. Koulutus voi kehittää valmiuksia toimia yrittäjänä sekä edistää ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta ja yritysten syntymistä.

Työvoimakoulutuksessa on mahdollista suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai osia tutkinnosta. Tarjolla on myös jatko- ja täydennyskoulutusta sekä kotoutumiskoulutusta.

Koulutus on osallistujille maksutonta

– TE-palveluiden tarjoama työvoimakoulutus suunnataan aloille, joilla on suurin tarve työntekijöistä.  Etelä-Savossa niitä ovat muun muassa ravintola- ja catering-ala, sosiaali- ja terveysala sekä puhdistus-, rakennus- ja kuljetusalat, summaa koulutussuunnittelija, koordinaattori Aino Putkonen Etelä-Savon TE-toimistosta.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Koulutus on osallistujille maksutonta ja sen aikana on oikeutettu samaan työttömyysturvaan kuin työttömänä ollessa.

– Noin 60 prosenttia vuonna 2022 Etelä-Savossa työvoimakoulutuksiin osallistuneista oli kolmen kuukauden kuluttua koulutuksen päättymisestä joko työssä tai jatkanut muuhun koulutukseen, kertoo Etelä-Savon ELY-keskuksen ennakointiasiantuntija Merja Toijonen.

Valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon aikana järjestetään tapahtumia joka puolella Suomea

Etelä-Savossa Työvoimakoulutusviikko näkyy erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa kuullaan muun muassa työvoimakoulutuksen kautta työllistyneiden ihmisten tarinoita.

Kaikki tapahtumat kootaan helposti selattavaan Google-karttaan.