Suoraan sisältöön

THL:n suositus neljänsistä koronarokotuksista laajenee iäkkäiden koti-ja omaishoidon piirissä oleviin sekä iäkkäisiin, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet

Kategoria: Koronavirus

Laajennetun suosituksen mukaisia neljänsiä koronarokoteannoksia aletaan antaa välittömästi Sosterissa

Neljänsillä rokotteilla pyritään nostamaan ja pidentämään suojaa vakavaa sairaalahoitoista koronatautia ja erityisesti kuolemia vastaan. Rokote voidaan antaa aikaisintaan kolme kuukautta kolmannen annoksen jälkeen.

Neljättä koronarokotusta on suositeltu jo aiemmin 80 vuotta täyttäneille ja 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Myös säännöllisessä kotihoidossa olevien sekä omaishoidon piirissä olevien iäkkäiden terveys voi olla alentunut monien sairauksien ja ikääntymisen myötä.  Tällöin lieväkin infektio saattaa heikentää heidän pärjäämistään kotona. Toimintakyky voi romahtaa ja infektio johtaa hoitoon terveyskeskuksen vuodeosastolla tai sairaalassa.

Lieväoireinenkin koronainfektio voi vaarantaa myös muiden terveydeltään ja toimintakyvyltään alentuneiden iäkkäiden itsenäistä selviytymistä kotioloissa. Terveys ja toimintakyky voivat olla alentuneita esim.  kotona asuvilla monisairailla henkilöillä.

Neljänsien rokotusten laajentamissuositus ei koske omaishoitajia.

Savonlinnassa rokotuksia annetaan entisen pääterveysaseman neuvolaloissa. Rokotusajan voi varata puhelimitse 044 417 3698, ma-to 8-15.30 ja pe 8-14 tai sähköisesti https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/. Rokotukseen voi tulla myös ilman ajanvarausta erikseen ilmoitettavina walk in-päivinä.

Lisätiedot vain medialleJaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi