Suoraan sisältöön

Talvista tekemistä Sulkavalla

Kategoria: Ajankohtaista

Sulkavalla on monipuolisesti tarjolla vaihtoehtoja turvalliseen ulkoiluun. Lue alta vinkit, mitä kaikkea kylällämme pääsee tekemään!

Mäenlasku

Liikuntahallin takana on iso ja valaistu mäki, jossa mahtuu useampikin laskija kokemaan vauhdin hurmaa!

Eikä hätää, jos omat mäenlaskuvälineet ovat unohtuneet matkasta, sillä Sulkavan kirjastossa on aukioloaikoina saatavilla lainaan pulkkia ja liukureita. Kirjastosta saa lainaan myös lumikenkiä!
Sulkava.fi/kirjasto/palvelut >>

Luistelu

Kirkonkylällä, liikuntahallin viereltä löytyy jääkiekkokaukalo, jonka läheisyydestä (liikuntahallin päädyssä) löytyvät myös lämpimät pukukopit.

Kirjaston vieressä on toinen jäädytetty kenttä, jossa katokset ja penkit luistinten vaihtoa varten.

Kenttien kunnossapidosta vastaa Järvi-Saimaan Palvelut; Järvi-Saimaan Palvelut/yhteystiedot >>

Lohilahdella luistelijoita palvelee koulun kenttä, os. Lohirannantie 6.

Hiihto

Sulkavalta löytyy laadukkaat ja monipuoliset latuverkostot! Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen ja sopiva reitti. Hiihtoladuista löydät tarkempaa tietoa sivuilta https://sulkava.fi/vapaa-ajan-palvelut/ulkoilureitit/hiihtoladut/

Onpa muutamana viikonloppuna tarjolla myös herkuttelumahdollisuus hiihtoreitin varrella; Sulkava.fi/tapahtumat/latukahvio >>

Jääpaana

Lähtö Soutustadionin rannasta kylän puolelta, paana jatkuu Toivotuksenlahden laavulle ja Toroppaniemeen. Paana sopii kävelyyn (myös koiran kanssa) ja potkukelkkailuun, luistelulle turhan epätasainen. Ota mukaan eväät ja kuumat juotavat ja tee patkointiretki laavulle. Myös fatbike pyöräily tällä reitillä onnistuu.

Huom! Jäällä liikkuminen omalla vastuulla!

Lumitaiteen harrastaminen

Sulkavalla tehdään tänä talvena yhteisöllistä lumitaidetta monella viisiin – yhdessä, mutta turvallisesti.

Visit Sulkava ja kulttuuriyhdistys Ihmekollektiivi järjestävät 13.-27.2. lumitaidetapahtumat LUMIGALLERIA ja Lumikuvia Alanteella.

LUMIGALLERIAssa saa taiteilla oman lumiveistoksen liikuntahallin takaiselle aukiolle, jonne Järvi-Saimaan Palvelut on ystävällisesti kasannut lumikasoja valmiiksi. Tarvittaessa veistovälineitä voi lainata Sulkavan kirjastolta.

Lumikuvia Alanteella on järven jäälle kävellen ”piirrettävä” yhteistaideteos. Voit jatkaa Venäjänsaaren edustalla aloitettua teosta tai tehdä sen viereen oman.

Ota kuva taiteestasi ja postaa se Facebookiin tapahtumien seinille aihetunnistein #sulkavanlumigalleria #ihmekollektiivi #visitsulkava #sulkavankunta

Teksti: Ihmekollektiivi ja Sulkavan Matkailu ry

Lisätietoa sivuilta;

 

Samalla voi osallistua toiseen haasteeseen;

Suomen Latu järjestää Ulkona kuin lumiukko -kampanja, jonka tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa.

Kampanja on startannut 17.2. ja päättyy 14.3.2021.

Oman lumiukkonsa voi ilmoittaa osoitteessa; Suomen Latu/ulkonakuinlumiukko >>

Aurinkoisia talvipäiviä!

Kuva: Sulkavan Matkailu ry