Suoraan sisältöön

Sulkavan vuosi alkoi kehittämisen merkeissä

Kategoria: Ajankohtaista

Sulkavan urheilukentälle rakennetaan uudet sosiaalitilat ja vapaa-ajan asuntoja muutetaan jatkuvasti vakituisiksi asunnoiksi

Sulkavan kunnanhallitus kokousti maanantaina 16.1. vuoden ensimmäisen kerran. Kunnanhallitus päätti avata kilpailutuksen kunnan urheilukentän uusien sosiaalitilojen ja huoltorakennuksen rakentamiseksi. Huoltorakennus on osa kunnan urheilukentän peruskorjauksen kokonaisuutta. Hankintapäätös asiassa tehdään myöhemmin keväällä.

Kunnanhallitus päätti hyödyntää Itä-Savon uusyrityskeskuksen yritysneuvonnan sopimuksen optiovuodet 2023 ja 2024.

Talousarvion 2023 täytäntöönpano-ohjetta kunnanhallitus täydensi kokouksessa siten, että talouden seurantaraportit tulee toimittaa kunnanhallitukselle jatkossa kuukausittain.

– Talousarvio on aiempaa tiukempi. Kunnanhallituksen tulee varmistua siitä, että talousarviossa tullaan pysymään. Katsoimme, että aikaisempi kolmen kuukauden välein tehtävä raportointi ei ole muuttuneessa talous- ja toimintaympäristössä riittävä, perustelee kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli

Asialistalla oli myös Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n hankintasopimus vuodelle 2023. Hankintasopimus jätettiin pöydälle.

– Sopimusliitteet olisivat saapuneet myöhässä ja kunnanhallitus ei ollut niihin pystynyt paneutumaan riittävästi. Jatkamme asiaa seuraavassa kokouksessa, toteaa kunnanjohtaja Juho Järvenpää.  Sulkavan kunta on ostanut Järvi-Saimaan Palvelut Oy:ltä tekniset palvelut vuodesta 2014 lähtien.

Kunnanhallitus hyväksyi lisäksi vapaa-ajanasunnon käyttötarkoituksen muutoksen vakituiseksi asunnoksi.

Olemme suhtautuneet vapaa-ajanasuntojenkäyttötarkoituksen muutoksiin positiivisesti. Tällä  tavoin mahdollistamme asumisen omalla vapaa-ajanasunnolla ja vahvistamme kuntastrategian mukaisesti kunnan verotulopohjaa, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli.