Suoraan sisältöön

Sulkavan kunta tähtää satamapalveluiden parantamiseen

Kategoria: Ajankohtaista
TIEDOTE 11.4.2024
Sulkavan kunta kehittää satamapalveluitaan ja pyrkii luomaan uusia mahdollisuuksia nykyisille ja uusille matkailuyrittäjille. Tavoitteena on parantaa Vekaran alueen, Sulkavan keskustan ja Lohilahden taajaman satamapaikkojen perusrakenteen infraa matkailun ja vesiliikenteen tarpeisiin.

Hankkeessa tuotetaan yhdessä alueella toimivien matkailu- ja palveluyrittäjien kanssa suunnitelmat satamapalveluiden kehittämiseksi ja rakentamiseksi. Tarkoituksena on rakentaa puuttuva kestävien ja vastuullisten satama- ja matkailupalveluiden tarvitsema infrastruktuuri satamapaikoille.

Esimerkiksi Vekaran alueelle rakennetaan turvalliset ja tarpeenmukaiset rantautumispaikat isoille ja pienille veneille, uudet laiturit, huoltorakennus WC-tiloineen, juomaveden tankkausmahdollisuus, septi-järjestelmä sekä sähköveneiden ja sähköautojen latausasema.

Lisäksi kunta tavoittelee omistukseensa Sulkavan keskustasta satama- ja matkailupalveluiden kehittämisen kannalta oleellisia maa-alueita sekä Lohilahden varikkoalueen vuokrausta. Rakentamistöiden valmistuttua alueiden potentiaalia markkinoidaan uusille ja nykyisille matkailuyrittäjille ja aloitetaan yhteistyö alueellisen matkailun kehittämiseksi.

Etelä-Savon maakunnan yhteistyöryhmä MYR hyväksyi kokouksessaan 633 340 euron rahoituksen Sulkavan satamatoimintojen ja vesiliikenteen kehittäminen -hankkeelle.
Yhteensä budjetti kunnan omarahoituksen kanssa on 904 772 euroa. Hanke saa rahoitusta JTF-rahastosta kuntien perusrakenteen investointeihin.
Linkki kokouksen esityslistaan ja materiaaleihin.

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) on lakisääteinen toimielin, joka linjaa maakunnan kehittämistä ja EU-rakennerahastovarojen käyttöä alueellaan. Maakunnan yhteistyöryhmässä ovat edustettuina puolueiden ja alueen kehityksen kannalta keskeisten sidosryhmien edustajat sekä ohjelmia rahoittava ELY-keskus.

Etelä-Savon maakunnan yhteistyöryhmässä on 28 varsinaista jäsentä.

Lisätietoja:

Yhteistyöryhmän puheenjohtaja Jonne Tynkkynen, puh. 040 733 5440
Kehittämisjohtaja Merja Olenius, puh. 040 629 7210, Etelä-Savon maakuntaliitto
Ohjelmapäällikkö Pirjo Paananen, puh. 040 542 6140, Etelä-Savon maakuntaliitto