Suoraan sisältöön

Sulkavan kunta perustaa rakennustarkastajan viran

Kategoria: Ajankohtaista

Sulkavan kuntaan perustetaan rakennustarkastajan virka, jonka täyttöprosessi aloitetaan kevään aikana. Lisäksi kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle kiinteistöjen myyntiä.   

Sulkavan kunnanhallitus piti kokouksen perjantaina 14.4.2023. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan, että Sulkavan kunnalle perustetaan rakennustarkastajan virka. Samalla virka julistettiin haettavaksi. Virantäyttöprosessi alkaa kevään kuluessa. Aiemmin rakennus- ja ympäristövalvonta on tehty yhteistyössä Rantasalmen kunnan kanssa. Kuntien välinen keskinäinen sopimus päättyy elokuun loppuun mennessä.  

 – Kartoitimme naapurikuntien kanssa edelleen mahdollisuuksia rakennus- ja ympäristövalvonnan yhteistyössä. Kokonaisarvioinnissa päädyimme siihen, että tarkoituksenmukaisinta on vastata jatkossa itsenäisesti omasta rakennus- ja ympäristövalvonnasta, toteaa kunnanjohtaja Juho Järvenpää.  

Kevään aikana useampi kunnan omistama kiinteistö on ollut huutokaupattavana. Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy korkeimman saadun tarjouksen Koskelan rivitalokiinteistöstä. Lisäksi päätettiin myydä Lohilahdella sijaitsevan Asunto Oy Salmenkankaan yksi huoneisto. Koskelasta korkein jätetty tarjous oli 20 800 € ja Salmenkankaan huoneistosta 17 200 €.  

Työelämäpalveluiden siirtäminen kunnille vuoden 2025 alusta nytkähti Sulkavan osalta pykälän eteenpäin, kun kunnanhallitus päätti valtuuttaa Savonlinnan kaupungin valmistelemaan ja hakemaan poikkeuslupaa Savonlinnan seudun työvoimapalvelualueelle. Alueeseen kuuluu Savonlinnan kaupunki sekä Sulkavan, Enonkosken, Parikkalan ja Rantasalmen kunnat. Poikkeusluvan hakeminen perustuu siihen, että voimaan astuvan lain mukaan työllisyysalueen tulee olla maantieteellisesti yhtenäinen, työmarkkinoiden ja työssäkäynnin kannalta toimiva alue sekä siihen tulee lähtökohtaisesti sisällyttää alueen keskuskaupunki. Jos alueella on alle 20 000 henkilön työvoimapohja, tulee alueen hakea järjestämisvastuulleen poikkeuslupaa. Kuntayhdistelmän työvoiman määrä vuonna 2020 ilman Parikkalaa oli reilu 16 000. 

Kokouksessa käsiteltiin SDP:n valtuustoryhmän maaliskuussa jättämää valtuustoaloitetta korruptiontorjunnasta. Kunnanhallitus päätti asian jatkokäsittelystä, että Sulkavan kunta osallistuu oikeusministeriön Sano ei korruptiolle -kampanjaan ja ottaa käyttöön Korruptiontorjunta kunnallishallinnossa. Askelmerkkejä hyvään hallintoon -toimintamallin.  

Kokouksessa käsiteltiin myös Reittiönrannan ranta-asemakaavaehdotuksen hyväksymistä, vesihuoltolaitoksen toiminta-alueita, täyttölupaa kansalaisopiston musiikin suunnittelijaopettajan virkaan, helmikuun talouden toteumaa, muistamissäännön päivitystä, eropyyntöä ja uudelleen nimeämistä luottamustoimiin sekä vakiopykälinä ajankohtaisia asioita ja konserniohjaukseen ja valvontaan liittyviä asioita.