Suoraan sisältöön

Sulkavan kunta hiljentyy ja tunnustaa väriä Ukrainan sodan vuosipäivänä

Kategoria: Ajankohtaista

Perjantaina 24.2.2023 tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Ukrainan suurlähetystö on pyytänyt Suomen kuntia osoittamaan tukensa Ukrainalle vuosipäivänä.  

Sulkavan kunta toivoo, että kaikki kuntalaiset ja kunnan työntekijät osallistuvat yhteiseen hiljaiseen hetkeen perjantaina 24.2. klo 9. Hiljaisen hetken voi jokainen organisoida haluamallaan tavalla: sen voi toteuttaa luokassa, yhteisissä tiloissa, kotona, etänä tai liikehuoneistoissa. Tärkeintä on hiljentymällä osoittaa tukensa Ukrainalle ja muistaa sodan uhreja. Hiljaisen hetken kesto on minuutti. 

Sulkavan kunta kehottaa työntekijöitään ja kuntalaisia myös tunnustamaan väriä perjantaina. Tämän voi tehdä tuomalla ukrainalaisia symboleja kuten lippuja tai lipun värisiä tuotteita näkyville. Osallistua voi myös pukeutumalla lipun väreihin. Kunta osallistuu tähän tuomalla Ukrainan värit ja symbolit osaksi kunnan sosiaalisen median tilejä. 

Kunnanjohtaja tulee torstain 23.2. kunnanhallituksen kokouksessa esittämään hallitukselle, että kunta tekee lahjoituksen ukrainalaisten lasten ja nuorten hyväksi. Kunnanhallituksen päätös ja mahdollinen tukisumman suuruus tiedotetaan perjantaina.