Suoraan sisältöön

Sulkavan kunnanhallitus malminetsintävarauksesta: kunnan tehtävä on mahdollistaa puolueeton ja laadukas tiedonkulku

Kategoria: Ajankohtaista

Sulkavan kunnanhallitus malminetsintävarauksesta: kunnan tehtävä on mahdollistaa puolueeton ja laadukas tiedonkulku

Sulkavan kunnanhallitus keskusteli maanantain 8.6. kokouksessaan viime päivinä paljon puhututtaneesta Suomen Malmintutkimus Oy:n varausilmoituksesta, joka koskee Sulkavan ja Puumalan alueella sijaitsevaa yli 92 neliökilometrin kokoista aluetta. Alue kattaa suuren osan Partalansaaresta. Varaaja otaksuu, että alueella on grafiittiesiintymiä ja suunnittelee tekevänsä kallioperäkartoitusta ja keräävänsä näytteitä sekä tekevänsä mahdollisia lisätutkimuksia, jos niille on aihetta. Jos merkittäviä esiintymiä löytyy, varaajan suunnitelmissa on hakea malminetsintälupaa kahden vuoden sisällä varausilmoituksen hyväksymisestä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on hyväksynyt varausilmoituksen 4.6.2020. Päätökseen saa hakea muutosta.

”Kävimme erittäin rakentavan keskustelun useista eri näkökulmista. Kunnanhallitus linjasi kunnan rooliksi olla mahdollistamassa aktiivista vuoropuhelua eri tahojen välillä” kommentoi keskustelua kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli. ”Pidämme viranomaisten kanssa huolen, että kuntalaisilla ja eri osapuolilla on riittävää, asianmukaista ja laadukasta informaatiota asiasta” jatkaa kunnanjohtaja Juho Järvenpää. Sulkavan kunta järjestää aiheen ympärille keskustelutilaisuuden kesäkuussa. Ajankohta varmistuu pian.

 

Muita päätöksiä

Kunnanhallitus päätti myös esittää valtuustolle Sulkavan keskustassa olevan, kunnan omistaman Kuumien kivien alueen tonttihinnoittelun tarkastusta: ajantasaistetun hinnoittelun mukaan edullisimmillaan Saimaan- rantatontille pääsisi rakentamaan 38 000 eurolla. Myös tontin vuokraaminen kunnalta on mahdollista. Alueella on valmis kunnallistekniikka valokuituineen.

Kunnanhallitus myönsi täyttöluvat rehtorin viransijaisuuteen sekä varhaiskasvatuksen ryhmäavustajaksi. Kantaa otettiin myös Rajupusu Leader ry:n ja Piällysmies ry:n muodostamaan mahdolliseen yhteisalueeseen: kunnanhallitus kannattaa yhteisen isomman alueen muodostamista. Uusi alue kattaisi Sulkavan, Rantasalmen, Joroisten, Juvan, Enonkosken ja Heinäveden kuntien alueet sekä Savonlinnan maaseutualueet.

Sulkavan kunnanhallituksen ja muiden toimielinten pöytäkirjat ja esityslistat julkaistaan täällä: https://sulkava.fi/hallinto/poytakirjat-ja-esityslistat/

 

Lisätiedot:

Juho Järvenpää, kunnanjohtaja
juho.jarvenpaa@sulkava.fi
p. 044 417 5202

Kaisa Ralli, kunnanhallituksen puheenjohtaja
kaisa.ralli@sulkava.fi
p. 044 417 5203