Suoraan sisältöön

Sulkavan kunnanhallituksen kokoustiedote: Teollisuusrakentaminen myötätuulessa Sulkavalla

Kategoria: Ajankohtaista

Sulkavan kunnanhallitus käsitteli 14.3. pidetyssä kokouksessaan tilinpäätöstä, tonttikauppoja ja täyttölupia 

Sulkavan kunnan talous vuonna 2022 oli parempi kuin oli arvioitu. Kunnanjohtaja Juho Järvenpää esitteli hallitukselle tilinpäätöstä, joka on ylijäämäinen 607 798,80 euroa. Kunnanhallitus jatkaa tilinpäätöksen läpikäymistä seuraavassa kokouksessaan maaliskuun loppupuolella.  

– Alun perin talousarvio oli tehty 8360 euroa ylijäämäiseksi, eli muutosta positiiviseen tuli yli 600 000 euroa. Huomioitavaa on, että positiivinen johtui nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen alittuneista kustannuksista, kertoo Järvenpää.  

Kunnanhallitus päätti myydä lisämaata Pulkkilantien varrella sijaitsevaan teollisuustonttiin. Lisämaa liitetään vuonna 2021 myytyyn teollisuustonttiin. Hallitus myös puolsi, että Sulkavan Palvelut oy myy teollisuustontin Teollisuustieltä.  

Kunnanhallitus päätti omarahoitusosuuden myöntämisestä Kulttuurikurre-hankkeelle. Kulttuurikurre on Sulkavan kunnan ja Juvan kunnan yhteinen hanke, johon haetaan yhteensä 100 000 euron avustusta Taiteen edistämiskeskukselta.  Avustusta haetaan Oravareitin kehittämiselle aktiviteettireitistä kulttuurireitiksi. Tämä toteutetaan tarinallistamalla ja elävöittämällä niin Oravareittiä ja muita alueen luonto- ja kulttuurikohteita hyödyntämällä applikaatiopohjaisia lisätyn todellisuuden eli AR-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja.  

Kokouksessaan kunnanhallitus myönsi täyttöluvat kuudelle vakinaiselle ja viidelle määräaikaiselle opettajan viralle yhtenäiskouluun ja lukioon. Lisäksi kunnanhallitus myönsi täyttöluvan määräaikaiselle varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävälle sekä kansalaisopiston suunnittelijaopettajan viralle.