Suoraan sisältöön

Sulkavan kunnalle on valittu uusi nuoriso-ohjaaja ja etsivä nuorisotyöntekijä

Kategoria: Ajankohtaista
Sulkavan kunnalle on valittu uusi nuoriso-ohjaaja ja etsivä nuorisotyöntekijä

Sulkavan kunnan nuoriso-ohjaajaksi ja etsiväksi nuorisotyöntekijäksi on valittu Hannamari Autio. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva. Hannamarin on tarkoitus aloittaa toimessaan huhtikuun aikana.  

Sulkavalainen Hannamari on koulutukseltaan biotekniikan insinööri. Kokemusta nuorten kanssa toimimisesta hänellä on kertynyt Sulkavan 4H:n toiminnasta, joten myös nuoret ja nuorten toimintaympäristöt ovat todella tuttuja. Hän on vuodesta 2019 lähtien toiminut Sulkavan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana. Lisäksi hän toimii vapaaehtoissovittelijana Kymi-Saimaan sovittelutoimistolla. Sovittelijana hän on nimenomaan profiloitunut nuoria koskettaviin sovittelutapauksiin.  

– Minulla on vahva palo nimenomaan oman kunnan nuorten kanssa tehtävään työhön. Valtaosan paikallisista nuorista tunnen jo nyt nimeltä. Olen ollut jo viime syksystä lähtien pyörittämässä nuorisotilan toimintaa 4H:n kautta ja olen sitä kautta huomannut tarpeen nuorisotyön uudelleen aktivoinnille Sulkavalla, Hannamari kertoo.  

Hänellä on jo nyt visio siitä, mihin suuntaan hän haluaa lähteä Sulkavan nuorisotyötä viemään: – Näen kivan vision nuorten omasta talosta. Talo olisi useamman toimijan kotipaikka, jossa saman katon alta löytyisivät nuorisotoimen lisäksi niin kolmannen sektorin toimijat kuin vaikkapa sosiaalitoimen ihmisiä ja palveluja. Tärkeintä olisi kuitenkin se, että nuoret oivaltaisivat talon olevan heitä varten ja ottaisivat sen omakseen.

Tehtävä jakaantuu puoliksi nuoriso-ohjaajan ja etsivän nuorisotyöntekijän tehtävien välillä. Käytännössä työtehtäviin kuuluu nuoristyön käytännön toteutus, suunnittelu ja kehittäminen, Nuokkarin ja nuorisovaltuuston toiminta, kouluyhteistyö sekä tapahtumien suunnittelu. Etsivässä nuorisotyössä työarki koostuu palveluohjauksesta, jossa työntekijä tukee nuorta ja etsii hänen kanssaan ratkaisuja nuoren elämään liittyvissä solmukohdissa ja tärkeissä nivelvaiheissa.