Suoraan sisältöön

Sulkavan kunnalle on valittu uusi kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori

Kategoria: Ajankohtaista
Sulkavan kunnalle on valittu uusi kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori

Sulkavan kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattoriksi on valittu Olli Virta. Toimi on uusi ja toistaiseksi voimassa oleva. Ollin on tarkoitus aloittaa toimessa touko-kesäkuun vaihteessa.  

Olli on kotoisin Sulkavalta ja onkin monelle jo tuttu kasvo kunnan kulttuuripiireistä. Koulutukseltaan hän on kulttuurituottaja YAMK. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa kulttuurin parissa Lappeenrannan ja Rautjärven kulttuuritoimissa. Kulttuuripuoli on hallussa myös Ollin oman vapaa-ajan kautta erilaisten bändikuvioiden ja klubi-iltojen tuottamisen kautta. Sulkavan kunnan palvelukseen hän siirtyy Savonlinnan kaupungilta, jossa hän toimi vastaavana projektityöntekijänä Palkkatukityöstä mukaan työelämään -hankkeessa.  

Uuden pestin Olli on aloittamassa innolla: – On todella mukavaa päästä omalle kylälle töihin, oman alan hommiin. On mielenkiintoista päästä luomaan ihan uutta hommaa tutuissa ympäristöissä. 

Hän on ehtinyt jo päässään pallottelemaan paljon asioita, joita voisi lähteä työstämään uudessa tehtävässään. Se, mitkä niistä pääsevät toteutettavien listalle, selviää vasta työn alettua. – Haluan saada ihmiset aktivoitua ja saada tekemään ja osallistumaan myös itse. Yhtenä keinona tähän voisi olla esimerkiksi katukuvassa näkyvät, yhteisöllisesti ja ylisukupolvisesti toteutetut taideprojektit, Olli pohtii.  

Ollin tavoitteena on saada paikalliset yhdistykset ja tekijät niin kulttuurin kuin liikunnan saralta mukaan yhteiseen tekemiseen ja kunnan vapaa-aikapalvelujen kehittämiseen. – Yhteistä päämääräähän tässä tavoitellaan ja siihen päästään yhteistyöllä. Kunnan ominaispiirteet määrittävät ne painopisteet, joihin keskitytään. Loppupeleissähän lähes kaikki on kulttuuria: esimerkiksi Sulkavan suursoudut, joka on samaan aikaan urheilua ja Sulkavan suurin kulttuuritapahtuma, Olli toteaa. 

Kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattorin toimenkuva on todella monipuolinen. Kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattorin vastuulle kuuluu kunnan kulttuuritoiminnan suunnittelu ja käytännön toteutus sekä Sulkavan kotiseutumuseon toiminnan koordinointi. Hän vastaa järjestöjen kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja on edistämässä kuntalaisten hyvinvointia organisoimalla liikuntatoimintaa yhdessä järjestöjen kanssa. Lisäksi hän on mukana seniorityössä.