Suoraan sisältöön

Sosterin alueen koronatilanne rauhoittumassa – syksyn ennustetta ajatellen rokotussuojasta huolehtiminen on kuitenkin tärkeää

Kategoria: Koronavirus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut suosituksen koronan tehosterokotuksista 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Sosteri on aloittanut THL:n suosituksen mukaisten rokotusten antamisen.

Koronatartuntojen määrä on kääntynyt selkeään laskuun koko maassa ja epidemian eteneminen on hidastunut. Sama trendi on nähtävissä myös Sosterin alueella.

Epidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi ja sairaalahoidon tarve jatkuu edelleen. Savonlinnan keskussairaalassa on tänään 15.9.2022 hoidossa noin parikymmentä koronatartunnan saanutta potilasta. Todennäköistä on, että syksyn aikana tartunnat tulevat taas yleistymään. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sairaalahoidon tarve tullee syksyllä kasvamaan.

  • Ottaen huomioon ennusteet tulevalle syksylle, on tärkeää edelleen huolehtia rokotussuojasta. Siksi myös Sosterissa rokotetaan THL:n uusien suositusten mukaan, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

THL SUOSITTELEE 65 VUOTTA TÄYTTÄNEIDEN JA RISKIRYHMIEN KORONAROKOTUSSUOJAN TEHOSTAMISTA SYKSYLLÄ

Uusi, tälle syksylle suositeltava tehosterokotesuositus koskee vain 65 vuotta täyttäneitä ja lääketieteellisiä riskiryhmiä. THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat siis yhä voimassa. Aiemmin suositellun mukaisesti perusterveille 18–59-vuotiaille tarjottava rokotussarja on kolme annosta ja 60–64-vuotiaille suositus on neljä annosta.

Uuteen kohderyhmään kuuluva voi ottaa tehosterokotteen, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Enää ei ole väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on sairastanut koronan. Sosterissa tehosterokotteita on alettu jakamaan heti, mutta THL suosittaa, että valtaosa tehosterokotteista ajoitettaisiin loppusyksyyn, jolloin koronatehosteen ja influenssarokotteen voi saada samalla käynnillä.

Influenssarokotusten alkamisesta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Savonlinnassa koronarokotuksia annetaan entisen pääterveysaseman neuvolassa. Rokotusajan voi varata puhelimitse 044 417 3698, ma-to 8-15.30 ja pe 8-14 tai sähköisesti osoitteessa: AJANVARAUS.HYVIS.FI

Rokotukseen voi tulla myös ilman ajanvarausta erikseen ilmoitettavina walk in -päivinä, jotka ilmoitetaan osoitteessa: Koronarokotukset – Sosteri

Koronatehosterokotuksista on luettavissa enemmän THL:n verkkosivuilla osoitteessa: THL suosittelee ikääntyneiden ja riskiryhmien koronarokotussuojan tehostamista syksyllä – Tiedote – THL 

Lisätiedot vain medialle 

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi