Suoraan sisältöön

Sosterin alueella on 25 koronavirustartuntaa tällä viikolla

Kategoria: Koronavirus

Maanantaista 6.12. alkaen Sosterin alueella on todettu 25 koronavirustartuntaa. Valtaosa tartunnoista on todettu Savonlinnassa ja yksittäisiä tartuntoja Sulkavalla. Suurimmalla osalla tartunnan saaneista rokotussarja on ollut puutteellinen tai ei yhtään rokotetta.

Tartuntojen vuoksi noin 100 ihmistä on asetettu karanteeniin, mutta altistuneita on selvästi enemmän. Karanteenin on asetettu Kellarpellon 1B luokka, osa luokan 6A oppilaista ja Kellarpellon päiväkodin Veijarit ryhmä.

Sosteri muistuttaa, ettei oireisena ei tule lähteä työhön, harrastuksiin, yleisiin tiloihin tai tapahtumiin eikä lasta voi viedä päiväkotiin tai kouluun, vaan tulee jäädä kotiin. Jos on vähänkään epäilyä omasta terveydentilasta, suositetaan tekemään ns. koronakotitestin. Näitä on saatavilla sekä kaupoissa että apteekeissa. Jos testi on negatiivinen, se kannattaa uusia parin päivän kuluessa oireiden jatkuessa. Jos tulos on positiivinen, tulee olla yhteydessä terveydenhuoltoon PCR-testin järjestämiseksi.

Ilmateitse leviävien koronatartuntojen ehkäisemiseksi Sosterin alueella on voimassa kasvomaskin käyttösuositus kaikissa sisätiloissa ja tapahtumissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Laulu- ja musiikkitilaisuuksissa suositellaan käytettäväksi aina kasvomaskia.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, puh  044 417 3620