Suoraan sisältöön

Sillat ja Lossit-reitillä matkataan Sulkavan silloilla ja Puumalan losseilla

Kategoria: Ajankohtaista

Sillat ja Lossit-reitillä pyöräillään Saimaan maisemissa Sulkavan siltojen yli ja taitetaan matkaa Puumalan puolella losseilla

Sulkavan ja Puumalan yhteistyönä on tehty Sillat ja Lossit -pyöräilyreitti. Reitille voi lähteä kummasta kunnasta vaan ja se kiertää molempien kuntien upeimpien luontokohteiden maisemissa. Reitin nimi Sillat ja lossit tulee sen erikoisuudesta, eli siitä että reitin varrella ylitetään kuusi siltaa ja kuljetaan kahdella lossilla. Virallisesti reitti otetaan käyttöön heinäkuun alussa, kun viimeisetkin opasteet on reitin varrelle saatu paikoilleen.

Pituudeltaan reitti on 86 kilometriä. Reitin lossit sijaitsevat Puumalassa ja kaikki kuusi siltaa pääsee ylittämään Sulkavan maisemissa. Pyöräilijöille on tarjolla upeat maisemat Saimaalle Uitonvirran, Hakovirran, Lohilahden, Telataipaleen, Vekaransalmen ja Pajasalmen silloilta. Puumalan Lieviskässä voi ihailla kunnostettua Lieviskänkoskea tai tutustua meloen Katosselän erämaisiin maisemiin. Lisäksi Lieviskänjoelle on rakenteilla uusi melontareitti. Kietävälänvirta ja Rongonsalmi ylitetään lossikyydillä.

Upeiden siltamaisemien ja lossiylitysten lisäksi reitin varrelta löytyy niin luontokohteita, kulttuurinähtävyyksiä kuin levähdyspaikkoja palveluineen. Näistä seitsemän on Saimaa Geopark-kohteita.

Reitin varrelta löytyy opastaulut retkeilijöiden avuksi. Repäisykarttoja reitistä on jaossa Sulkavalla matkailuinfossa kioski Alanteen Helmessä ja Puumalassa matkailuneuvonnassa ja satamainfossa. Kartan löydät myös täältä Sillat ja Lossit kartta

Sillat ja Lossit reitin syntymiseen taustalla on vuonna 2022 päättynyt Saimaa näkyvissä-hanke. Hankkeessa oli mukana yrityksiä Sulkavalta, Puumalasta ja Savonlinnasta. Yhtenä hankkeen kärkenä oli matkailusesongin jatkaminen, johon Sillat ja Lossit-reitti nyt vastaa, samalla korostaen pyörämatkailun tärkeyttä alueella.

Reitin rakentumista edesauttoi kuntien yhteinen elinkeinokehittäjä ja Puumalan kokemus pyöräilymatkailun kehittämisestä.