Suoraan sisältöön

Rantasalmen ja Sulkavan alueen hengitysinfektiopotilaiden hoito keskitetään Rantasalmelle

Rantasalmen terveysaseman yhteyteen on huhtikuun alussa perustettu erillinen infektioasema hengitystieinfektioiden hoitoa varten. Itä-Savon sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti asemalle ohjataan Rantasalmen ja Sulkavan kunnan asukkaat, joilla on hengitystietulehduksen oireita ja jotka tarvitsevat hoitajan tai lääkärin arviota 1-3 vuorokauden kuluessa, mutta eivät päivystyksellistä hoitoa. Lisäksi asemalla hoidetaan potilaat, joilla on tuoreet ylähengitystietulehduksen oireet, mutta tarvitsevat puolikiireellistä arviota muun syyn vuoksi.

Hoidontarpeen arviointi sekä ajanvaraus infektioasemalle toimii normaaliin tapaan oman kunnan terveysasemalla. Hengitystieinfektioiden hoidossa seurataan kaikessa toiminnassa sairaanhoitopiirin ohjeistusta. Ensisijaisesti potilaat hoidetaan etä- ja puhelinvastaanotoilla ja pääasiallisena hoitomuotona on asianmukainen kotihoito. Päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan suoraan Savonlinnan päivystykseen.

Epidemia tilanne on Itä-Savossa edelleen rauhallinen. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi on kuitenkin tärkeää, että noudamme kaikki annettuja ohjeita ja vältämme tarpeettomia kontakteja. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien tulisi pysyä kotona lukuun ottamatta välttämättömiä menoja, joita ei voi hoitaa muiden avustuksella. Infektion ehkäisyssä käsihygieniasta huolehtiminen on ehdottoman tärkeää.

Mikäli sinulla on lieviä normaalin flunssan oireita ei terveydenhuoltoon ole tarvetta ottaa yhteyttä. Hoida itseäsi hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla. Jos epäilet koronavirustartuntaa tai influenssaa, pysy kotona oireiden ajan ja niiden loputtua vielä yhden oireettoman päivän ajan. Voit myös tehdä koronavirustaudin oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Soita Päivystysapuun 116 117, jos vointisi on sellainen, ettet pärjää hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden.

Lisätietoa Koronatilanteesta https://www.sosteri.fi/koronavirus/

Ajanvaraus Rantasalmen terveysasema: 015 527 7148

Ajanvaraus Sulkavan terveysasema: 015 527 7165