Suoraan sisältöön

Mirjami Laitinen Puumalan ja Sulkavan elinkeinokehittäjäksi

Kategoria: Ajankohtaista

Mirjami Laitinen on valittu Puumalan ja Sulkavan yhteiseksi elinkeinokehittäjäksi.

Laitinen toimii tällä hetkellä projektipäällikkönä Juvan kunnassa ja on aiemmin toiminut Vehmaan alueen toimintaympäristön kehittämishankkeessa. Ennen tätä hän on toiminut yli 20 vuotta yksityisellä sektorilla mm. myynti-, suunnittelu- ja markkinointitehtävissä sekä itse yrittäjänä ja kauppiaana.

Laitinen omaa vahvat verkostot, on tehnyt tiivistä yritysyhteistyötä ja vastannut mm. yritystapahtumien toteutuksesta. Hänellä on tarvittava rahoitusinstrumenttien ja alueen sekä sen toimijoiden tuntemus.

Laitisella on kaupalliselta alalta kauppiastutkinto sekä huippumyyjäkoulutus ja hän on suorittanut yrittäjäkurssin.

– Valinta lämmittää mieltä. Koen että minulla on tässä tehtävässä annettavaa ja odotan innolla jalkautumista Sulkavan sekä Puumalan yrityskenttään. Yhteistyö ja aktiivinen tekeminen on toimintatapojani ja niitä tulen toteuttamaan myös tulevassa elinkeinokehittäjän tehtävässä.

Elinkeinokehittäjän tehtävää haki 21 henkilöä, joista haastateltiin kuusi henkilöä. Haastatteluryhmä oli Laitisen valinnasta yksimielinen.

Kuntien yhteisen elinkeinokehittäjän tehtävänä on auttaa etenkin jo olemassa olevia yrityksiä toiminnan kehittämisessä, investointisuunnitelmissa sekä tukea yrityksiä muutostilanteissa.

– Kuntayhteistyöllä haetaan synergiaa ja uusia mahdollisuuksia vastata mm. työvoimapulaan ja tilakysymyksiin. Olemme kumppaneita, emme kilpailijoita ja kiritämme toinen toisiamme, kuntien kunnanjohtajat Niina Kuuva ja Juho Järvenpää linjaavat.

Lisätiedot:

Mirjami Laitinen, p. 050 465 7977, mirjami.laitinen@sulkava.fi tai mirjami.laitinen@puumala.fi
Niina Kuuva, Puumalan kunnanjohtaja, p. 050 375 8541, niina.kuuva@puumala.fi
Juho Järvenpää, Sulkavan kunnanjohtaja, p. 044 417 5202, juho.jarvenpaa@sulkava.fi