Suoraan sisältöön

Kunnanjohtajan haku alkaa Sulkavalla

Kategoria: Ajankohtaista

Sulkavan kunnanhallitus päätti kokouksessaan maanantaina 30.10.2023 käynnistää Sulkavan kunnanjohtajan virantäyttöprosessin. Samalla perustettiin virantäytön valintatyöryhmä, joka käytännössä vastaa haun aloittamisesta ja prosessin etenemisestä.

Valintatyöryhmän puheenjohtajana toimii kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eetu Nissinen. Kunnanjohtajan virka tuli Sulkavalla täytettäväksi nykyisen kunnanjohtaja Juho Järvenpään irtisanoutumisen myötä. Järvenpää siirtyy vuoden alusta Mäntyharjun kunnanjohtajaksi.

Kunnanjohtajan rekrytointi alkaa mahdollisimman pian ja virantäytön valintaryhmä alkaa hommiin samantien.  – Huomenna tiistaina pidämme virantäytön valmistelutyöryhmän kokouksen, jossa päätämme tarkasta hakuajasta, hakuilmoituksen sisällöstä ja kriteereistä. Työryhmään kuuluvat kunnanhallituksen jäsenet ja valtuuston puheenjohtajisto. Parhaimmillaan haastattelut saamme alkamaan jo marraskuun lopulla, jos kaikki menee jouhevasti. Vaatimuksina virkaan on soveltuva korkeakoulututkinto ja kokemus kunnallishallinosta ja -taloudesta, kertoo Nissinen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli toivottaa tulevan kunnanjohtajan tervetulleeksi melkoisen hyvään tilanteeseen. – Kunnan taloudellinen tilanne on hyvä. Tilinpäätöksessä on 6,5 miljoonaa euroa ylijäämää eli puskuria löytyy tiukentuviin talousvuosiin. Sulkavalla poliittisten päätöksentekijöiden yleinen ilmapiiri on hyvä ja yhteistyökykyinen. Teemme Sulkava-työtä yhdessä. Sulkavalla on myös potentiaalia tehdä elinvoimatyötä monen asian kanssa ja kehittää Saimaan saaristokuntaa. Tulossa on myös lukuisia mielenkiintoisia hankkeita ja investointeja, Ralli luettelee.

Haku alkaa lähipäivinä Kuntarekryssä ja kestää noin kolme viikkoa. Haastattelut on tarkoitus aloittaa heti hakuajan jälkeen.

Kokouksessa hallitus käsitteli kunnan talousarvion valmistelua sekä kiinteistövero- ja tuloveroprosentteja. Valmisteluvaiheessa kunnan talousarvio on 10 589 euroa ylijäämäinen. Seuraavan kerran talousarvio on käsittelyssä 13. marraskuuta kunnanhallituksen ja 14. marraskuuta Sulkavan kunnanvaltuuston kokouksessa. Kiinteistöveroprosenttien osalta kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että prosentit säilytetään ennallaan lukuun ottamatta maapohjan yleistä kiinteistöveroprosenttia. Uusi esitys veroprosentiksi on 1,30 prosenttia. Tuloveroprosenttia hallitus esittää nostettavaksi karvan verran, kunnanjohtajan esityksen mukaisesti 8,4 prosenttiin. Nousu johtuu verottajan antamasta ohjeesta, jonka mukaan veroprosentit tulee pyöristää seuraavaan kymmenykseen. Tällä hetkellä tuloveroprosentti on 8,36 prosenttia.

Lisäksi kunnanhallitus käsitteli muun muassa kotikuntastipendiä, kunnan valmiussuunnitelmaa, kaavamuutoksia, Kehityskolikko-avustuksen uutta kriteeristöä sekä kunnan markkinointi- ja viestintäsuunnitelmaa.