Suoraan sisältöön

Jälleen uusia koronatartuntoja – Itä-Savon alue siirtyy koronapandemiassa kiihtymisvaiheeseen

Kategoria: Koronavirus

Altistuneita on runsaasti eri bussikuljetuksissa, lista näistä tiedotteen lopussa. 

Viikonlopun tartunnanjäljityksen jälkeen on selvinnyt, että opiskelijailtaan 26.1.2021 liittyy tällä hetkellä kaikkiaan 19 koronavirustartuntaa, joista Savonlinnan seudulla on 17. Kaksi tartunnoista on todettu ulkopaikkakunnalla. Ensimmäiset tartunnat tässä ketjussa ovat tapahtuneet jo viikolla 3, eli ennen opiskelijailtaa 26.1.2021.

Savonlinnan seudulla on myös toinen tartuntaketju, joka on saanut alkunsa 26.1.2021 Kososen liikenteen bussivuorolla välillä Helsinki – Savonlinna. Ketjussa on todettu tähän mennessä yhteensä kolme tartuntaa.

Edelleen Sosteri suosittaa, että kaikki Kososen liikenteen bussivuorolla tiistaina 26.1.2021 välillä Helsinki – Savonlinna klo 15.00–20.00 matkustaneet jäävät välittömästi omaehtoiseen karanteeniin ja hakeutuvat lievissäkin oireissa koronatestiin.

Bussiketjuun liittyen on tullut runsaasti lisää altistumisia, näistä lista, kuin myös muista uusista altistumistapaikoista ja -ajoista tiedotteen lopussa. Tiedot kaikista altistumispaikoista ja -ajoista löytyvät verkosta www.sosteri.fi/altistumiset

Itä-Savon alue siirtyy 1.2.2021 koronapandemiassa kiihtymisvaiheeseen

Tartuntamäärien noustua siirrytään koko Sosterin alueella STM:n koronavirushybridistrategian mukaisesti kiihtymisvaiheeseen. Kahden viikon insidenssiluku on Itä-Savossa 55, eli 55 koronatartuntaa 100 000 asukasta kohden. Karanteenissa on Itä-Savon alueella noin 300 henkilöä tällä hetkellä.

 • Koronatartuntojen määrä on selvästi noussut viimeisen viikon aikana. Toistaiseksi ketjut ovat kuitenkin olleet hyvin jäljitettävissä, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Kiihtymisvaiheessa sairaanhoitopiirin alueella tiukentuvat monet suositukset

Kiihtymisvaiheessa korkeakoulut kuten Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk siirtyvät etäopetukseen. Sosterin alueella suositetaan myös vapaan sivistystyön oppilaitosten kuten kansanopistojen siirtymistä etäopetukseen.

Kiihtymisvaihe rajoittaa myös aikuisten sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa. Tällaisia korkean riskin lajeja ovat muun muassa sähly, koripallo, jääkiekko ja erilaiset kontaktilajit. Sosteri suosittaa, että kaikki tämän kaltaiset joukkue- ja kontaktilajit ovat tauolla kiihtymisvaiheen ajan.

Kiihtymisvaihe vaikuttaa myös anniskeluravintoloiden asiakas- ja paikkamääriin sekä aukioloaikoihin. Aluehallintovirasto valvoo ravintolatoimintaa sääntelevien lakien ja asetusten noudattamista. Lisätietoja aluehallintovirastosta >>

Aluehallintoviraston koronainfo tapahtumanjärjestäjille ja ravintoloitsijoille: koronainfo@avi.fi, puhelinnumero: 0295 016 666, ma–pe klo 8–11.30 ja 12.30–16.

Kiihtymisvaiheen suositukset ovat voimassa 1.2.2021 alkaen. Tässä vaiheessa kiihtymisvaiheen suositukset ovat voimassa ainakin kaksi viikkoa, jatkoa tarkastellaan 15.2.2021.

Sosterin alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston 20 henkilön rajoitus yleisötilaisuuksiin ja tapahtumiin. Lisäksi alueella on voimassa Sosterin suositus enintään 10 hengen määrästä yksityistilaisuuksissa.

Koronavirustestiin saa ajan myös verkossa

Koronavirustestauksen vuoksi Sosterin puhelinpalvelussa on ruuhkaa. Ajan koronavirustestiin voi varata myös verkossa osoitteessa www.omaolo.fi. Tee palvelussa oirearvio ja tunnistaudu tämän jälkeen palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jotta voit tallentaa omat tietosi ja lähettää saamasi vastaukset ammattilaiselle. Saat vastauksen vuorokauden kuluessa Omaolo-palveluun, joten muista käydä palvelussa katsomassa vastausviesti, siinä on valmiiksi myös näytteenottoaika.

 • Opiskelijailtaan liittyen nuoria on hakeutunut testiin erittäin hyvin ja tästä voi heille antaa kiitoksen, Luukkonen sanoo.

 

Lisätiedot Sosterin sivustolta >>

Seuraavilla bussivuoroilla on voinut altistua koronavirukselle

Bussivuoroilla matkustaneita suositetaan jäämään välittömästi omaehtoiseen karanteeniin ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronatestiin.

PUNAISELLA KOULULAISVUOROT, joiden vuoksi on asetettu noin 70 koululaista karanteeniin.

MUSTALLA NORMAALIT LINJAVUOROT, JOISSA MUITAKIN MATKUSTAJIA

 Keskiviikko 27.1.

 • klo 7.20 HÄLVÄ – KERIMÄKI
 • klo 8.00 TIHVII – ANTTOLAN KOULU, NIINIMÄKI – ANTTOLAN KOULU
 • klo 12.00 TOROPPALA – VIITAMÄKI

Torstaina 28.1.

 • klo 6.45 KERIMÄKI – LOUHI – HAAPALA – LOMAMOKKILA – NOJANMAAN KOULU – KESKUSTA
 • klo 8.10 SAVONLINNA – MAKKOLA – LOUHI – KERIMÄKI
 • klo 12.05 VIRTANOTKO – KERIMÄKI – SAVONLINNA – HERNEMÄKI
 • klo 13 HERNEMÄKI – LINJA-AUTOASEMA SAVONLINNA – TOROPPALA – KERIMÄKI – VIRTANOTKO
 • klo 14.10 KERIMÄKI KOULU – RUOKOLAHTI – TAIMITARHANTIE – TIHVII
 • klo 16.05 HERNEMÄKI – LINJA-AUTOASEMA SAVONLINNA – KERIMÄKI

Perjantaina 29.1.

 • klo 7.20 HÄLVÄ – KERIMÄKI
 • klo 8.00 TIHVII – ANTTOLAN KOULU, NIINIMÄKI – ANTTOLAN KOULU
 • klo 12.40 – 13.40 PARIKKALA – SAVONLINNA
 • klo 14.40 – 15.40 PARIKKALA – SAVONLINNA
 • klo 16.05 HERNEMÄKI – LINJA-AUTOASEMA SAVONLINNA – KERIMÄKI

 

Lisää altistumispaikkoja viimeisimpiin koronatartuntoihin liittyen

Keskiviikko 27.1.

klo 9 – 10 Karjalan Yhdistelmäjarrut, Kitee

klo 10 – 10.30 Neste Tolosenmäki, Kitee

Torstai 28.1.

klo 9 – 9.15 K-Market Sairanen Kerimäki

Perjantai 29.1.

klo 13 – 13.30 ST1 -huoltoasema Kerimäki

klo 19 – 19.30 K-Market Viiskulma, Savonlinnan keskusta

Tiedot kaikista altistumispaikoista ja -ajoista löytyvät verkosta www.sosteri.fi/altistumiset