Suoraan sisältöön

Itä-Savon COVID-koordinaatioryhmän suositukset 30.11.2020 alkaen

Kategoria: Koronavirus

Itä-Savon COVID-koordinaatioryhmän suositukset 30.11.2020 alkaen:

Lähiajan perhejuhlat: Suositetaan välttämään yli kymmenen hengen kokoontumisia yksityistilaisuuksissa.  Esimerkiksi tulevissa ylioppilasjuhlissa porrastetaan vierailijoiden määrää niin, että kotona ei ole kerralla yli kymmentä vierasta. Sisätiloissa virus leviää herkästi ihmisten kohtaamisissa ja on tärkeää kotonakin pyrkiä huolehtimaan etäisyyksistä, käsihygieniasta ja tarvittaessa käytetään maskia. Lisäksi on tärkeää, että juhliin osallistutaan terveenä, oireisena mennään testiin.

Yleisötilaisuudet, esim. Itsenäisyyspäivän ja joulun ajan juhlat: Suositetaan, ettei sisätiloissa tapahtuvia yli viidenkymmenen hengen juhlia, esimerkiksi Itsenäisyyspäivän juhlia järjestetä tänä vuonna läsnäolotapahtumina vaan tapahtumat järjestetään esimerkiksi virtuaalisina tai striimaten. Tämä on myös valtion linja, perinteiset Linnan juhlat on tältä vuodelta siirretty verkkoon.

Lähiajan matkustaminen: Suositetaan välttämään vapaa-ajan matkustamista Uudellemaalle ja muihin leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleviin kaupunkikeskuksiin. Samoin harkitsemaan tarkasti vierailuja näiltä alueilta.

Itä-Savon alueellinen COVID-koordinaatioryhmä kokoontuu viikoittain ja näitä suosituksia tarkastellaan seuraavan kerran koordinaatioryhmän kokouksessa 16.12.2020.