Suoraan sisältöön

BLC Telecom aloittaa valokuituverkkohankkeen Sulkavan keskustaajamassa

Kategoria: Ajankohtaista

Savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori BLC Telecom kartoittaa valokuituverkon rakentamista Sulkavan alueella. Verkon rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kaivuukauden 2024 aikana ja valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä, mikäli alueelta löytyy riittävä määrä halukkaita valokuituverkkoon liittyjiä.

BLC Telecomin suunnitteleman valokuituverkon rakentamiseen ei ole tulossa julkista tukea, vaan verkko rakennetaan markkinaehtoisesti. Riittävän liittymämäärän saavuttaminen, jotta päätös rakentamisesta voidaan taajaman kaikille asuinalueille tehdä, onkin verkon toteutumiselle elintärkeää. Lisää asiasta voit lukea https://liittymat.blc.fi/

Toteutuessaan valokuituverkko mahdollistaa alueelle nopean ja luotettavan nettiyhteyden sekä kaapelitelevision palvelut. Tiedonsiirtotarpeet tulevat tulevaisuudessa yhä kasvamaan niin etätyön, opiskelun, viihteen kuin erilaisten palveluiden osalta ja valokuitu mahdollistaa parhaiten tulevaisuuden kasvavat datamäärät. Varmatoiminen ja moderni tietoliikenneinfrastruktuuri tuo mukanaan myös uusia mahdollisuuksia yritystoimintaan, etätyöskentelyyn ja sähköisten palveluiden käyttöön sekä lisää alueen vetovoimaa.

Lisätietoja valokuituhankkeesta ja alueen karttakuvat löytyvät hankesivuilta:

https://www.blc.fi/telecom/sulkava

 

Lisätietoja:

Asiakaspalvelu, p. 015 577 5310, asiakaspalvelu@blc.fi

Minna Pakarinen, p. 044 777 5747, minna.pakarinen@blc.fi (yritysmyynti)

Ossi Vihavainen, p. 044 777 5425, ossi.vihavainen@blc.fi (taloyhtiömyynti)