Suoraan sisältöön

60-69-vuotiaat voivat nyt saada neljännen koronarokotteen Sosterissa

Kategoria: Koronavirus

Neljäs rokotuskierros on laajentunut Sosterissa nyt 60 vuotta täyttäneisiin. Myös 18-69-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien koronarokotukset jatkuvat edelleen.

Sosteri suosittelee, että mahdollisimman moni 60 vuotta täyttäneistä ottaisi myös neljännen rokotteen. Rokotukset ovat paras tapa suojautua koronan vakavilta tautimuodoilta. Samalla toivotaan, että etenkin vielä rokottamattomat ja he, joiden rokotussuoja on jäänyt kesken, tulisivat täydentämään rokotussuojansa.

Rokotukseen varataan aika. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Koronataudin sairastaneelle ja kolme rokoteannosta saaneelle ei anneta neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on kuitenkin oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Savonlinnassa rokotuksia annetaan entisen pääterveysaseman neuvoloissa. Rokotusajan voi varata puhelimitse 044 417 3698, ma-to 8-15.30 ja pe 8-14 tai sähköisesti osoitteessa AJANVARAUS.HYVIS.FI. Rokotukseen voi tulla myös ilman ajanvarausta erikseen ilmoitettavina walk in-päivinä. Näistä päivistä tiedotetaan aina verkkosivuillamme osoitteessa https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/ sekä sosiaalisen median kanavissamme.

Lisätietoja THL:n sivuilla: Neljäs koronarokoteannos – THL

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi