Suoraan sisältöön

14 uutta koronavirustartuntaa Sosterin alueella – kaksi koululuokkaa karanteeniin

Kategoria: Koronavirus

Viikonlopun aikana todettiin 14 uutta koronavirustartuntaa, yhteensä viime viikon aikana tartuntoja on todettu 22. Sosterin alueella noudatetaan THL:n suositusta toisen ja kolmannen rokotteen rokotevälin lyhentämisestä.

Uusien tartuntojen vuoksi Savonlinnan Heikinpohjan koulun 1A ja 3A -luokat on asetettu karanteeniin.

Sosteri muistuttaa jälleen yleisistä hygieniaohjeista, turvaväleistä ja maskin käytöstä.  Sosterin alueella noudatetaan THL:n 17.12.2021 päivitettyä maskisuositusta. THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa kaikissa julkisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä, koska koronavirusta kiertää väestössä aiempaa enemmän. Suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä. Suositus on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.

Lisätietoa: https://thl.fi/fi/-/thl-suosittelee-kasvomaskin-kayttoa-koko-maassa-kaikissa-julkisissa-sisatiloissa-ja-julkisessa-liikenteessa?redirect=%2Ffi%2F

Koronavirukselle on voinut altistua:

pe 17.12.2021 Savonlinnan jäähalli, Sapkon jääkiekko-ottelu

Kolmannen koronarokotusannoksen väli lyhenee THL:n suosituksen mukaisesti Sosterissa 

Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen koronarokotuksen, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Alle 60-vuotiaille kolmas rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Uuden omikronvariantin nopeaan leviämiseen liittyvien riskien vuoksi THL on päätynyt suosittamaan kolmannen koronarokoteannoksen välin lyhentämistä. Varsinkin vanhemmilla ihmisillä ja riskiryhmiin kuuluvilla kahden rokotuksena antama suojateho heikentyy ja omikron-variantin tiedetään voivan läpäistä tämän suojan.

Suosituksen mukaan 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen koronarokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3-4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas koronarokoteannos voidaan antaa 4-6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Lyhennetty rokoteväli voimaan välittömästi – riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden rokotusten alkamisesta tiedotetaan erikseen

Sosteri on jo aloittanut kolmansien koronarokotteiden antamisen lyhennetyllä tehostevälillä. Rokotteita annetaan huolehtien, että 60 vuotta täyttäneiden ja riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen ei hidastu riskiryhmiin kuulumattomien tehosterokotusten vuoksi. Rokotteita on riittävästi saatavilla.

Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden lasten rokotukset alkavat piakkoin THL:n suosituksen mukaisesti. Tiedotamme tästä erikseen. THL on lisäksi ehdottanut koronarokotuksia koskevaan asetukseen muutosta, jolla valmistaudutaan mahdollisuuteen tarjota rokotteita kaikille 11-15-vuotiaille.

Varaa aika rokotukseen tai hae rokotus Walk In -päivinä

Koronarokotuksia annetaan Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteen lisäksi Punkaharjun, Enonkosken, Kerimäen ja Savonrannan terveysasemilla erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Rantasalmi ja Sulkava tiedottavat omista rokotusajoistaan erikseen.

Rokotuksiin voi varata ajan joko sähköisesti Hyviksen kautta, puhelimitse (044 4173698 ma-to 8-15.30, pe 8-14) tai tulemalla walk in -rokotuspäivinä ajanvarauksettomalle rokotusajalle. Puhelinajanvarauksessa on usein ruuhkaa aamusta, joten puhelut kannattaa ajoittaa mieluummin myöhempään ajankohtaan.  THL:n maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetut voivat saada influenssarokotteen samalla kertaa.

Lisätiedot vain medialle:

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, p. 044 417 3620, jaana.luukkonen@sosteri.fi