Suoraan sisältöön

Viikoittainen koronavirustilanne Itä-Savossa 1.6.2021

Kategoria: Koronavirus

Tilannekuva päivitetään kerran viikossa tiistaisin, ja se antaa yksittäisiä tartuntatapauksia laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen. Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 8.6.2021.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 30.5.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 20: 2

Tartuntojen lukumäärä viikolla 21: 4

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 15 (vkot 20 ja 21). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 20 Sosterissa otettiin yhteensä 370 testiä. Testeistä 0,0 % positiivisia.
Viikolla 21 Sosterissa otettiin yhteensä 473 testiä. Testeistä 1,5 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 100 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 25 000 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut noin 49,1 % alueen väestöstä. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava. Parhaillaan rokotetaan 50 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Tällä viikolla avataan ajanvaraus myös 45-49 vuotiaille, tästä tiedotetaan vielä erikseen. 

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset: 

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta turnaustyyppisiä tapahtumia tai turnausmatkoja ei suositella leviämisvaiheen alueille tai alueilta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu. Kahden metrin turvaväliohjeistus koskee 1.6.2021 alkaen vain sisätiloja. Ryhmäharrastustoiminnan sisätilojen käytön edellytys on edelleen, että tilojen hallinnasta vastaava järjestää toiminnan niin, että lähikontakteja on mahdollista välttää esimerkiksi osallistujamäärää rajoittamalla tai tilajärjestelyin.

Kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa suositellaan huomioimaan vähintään kahden metrin turvaväli ja hygieniaohjeistusten toteutuminen.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen. Vierailulle voi tulla vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Ennen vierailuja on syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan sekä noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoitus on 50. Rajoitus on voimassa 18.5. – 17.6.2021.

Sosteri suosittaa, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia, kuten valmistujaisjuhlia, suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja. Kävijät kannattaa kutsua erillisissä, noin 10 hengen ryhmissä, jotta lähikontakteilta vältytään ja turvavälit on mahdollista säilyttää. Jos sää suosii, turvallisinta on juhlia ulkona. Käsien pesupaikat tulee järjestää ja käsidesiä oltava tarjolla, etenkin ruokatarjoilujen yhteydessä, jotta taudin mahdollinen leviäminen estyy.

Lisätiedot vain medialle

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620