Suoraan sisältöön

TIEDOTE: Sosterin koronakoordinaatioryhmä käsitteli suositusta yläkoulun etäopetuksesta

Kategoria: Koronavirus

Valtakunnallisesti heikentyneen tautitilanteen vuoksi valtioneuvosto antoi 25.2.2021 uusia suosituksia. Suosituksia käsiteltiin Sosterin alueellisessa covid 19-koordinaatioryhmässä 26.2.2021. Tuolloin päädyttiin tarkastelemaan yläkoulujen osalta tilannetta 3.3.2021.

  • Tänään kokouksessa todettiin, että tarvetta yläkoulujen etäopetukseen siirtymiselle ei ole, vaan yläkoulut jatkavat lähiopetuksessa toistaiseksi, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen
  • Kuten valtioneuvosto ja THL suosittavat, seuraavien kolmen viikon aikana tarkoituksena on vähentää kaikki aikuisten väliset kontaktit minimiin, jotta koronavirus saadaan painettua alas, Luukkonen sanoo.

Valtakunnallinen sulkutila on ajalla 8.3.2021 – 28.3.2021.

Itä-Savon alueella voimassa olevat suositukset maanantaista 1.3.2021 alkaen:

  • Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan.
  • Riskiryhmien tehostettu suojaaminen on alueella ennallaan.
  • Etäopetus on voimassa korkeakouluissa, toisella asteella ja vapaan sivistystyön opistotoiminnassa maanantaista 1.3.2021 alkaen ja jatkuen poikkeusolojen ajan. Suositus laajentaa etäopetusta Itä-Savon alueella koskemaan toista astetta. Yläkoulut jatkavat lähiopetuksessa.
  • Aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi. Suositus laajentaa merkittävästi aikuisten harrastustoiminnan rajoituksia alueella. Kaikkien aikuisten liikunta- ja kulttuuriryhmien toiminta suositetaan keskeytettäväksi. Suositus koskee myös kuntosalien ryhmäliikuntaa. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.
  • Yksityis- ja yleisötilaisuuksissa henkilömäärä suositellaan rajaamaan enimmillään kuuteen henkilöön.

 

Lisätiedot medialle: Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, 044 417 3620