Suoraan sisältöön

TIEDOTE: Sosterin alueen Covid-19 koordinaatioryhmä suosittelee 12-18 vuotiaiden nuorten harrastusryhmien laittamista tauolle

Kategoria: Koronavirus

Sosterin alueen COVID-19 koordinaatioryhmä suosittelee 12-18 vuotiaiden nuorten harrastusryhmien laittamista tauolle

Sosterin alueellinen Covid-19 koordinaatioryhmä kokoontui tänään 8.3.2021 päivittämään koronapandemiaan liittyviä suosituksia.

Edellisessä kokouksessaan perjantaina 5.3.2021 ryhmä päätti jäädä odottamaan Itä-Suomen aluehallintoviraston mahdollista päätöstä yläkoulujen 7-9. luokkien siirtymisestä etäopetukseen.

Aluehallintovirasto kertoi tänään 8.3.2021 tiedotustilaisuudessa, että yläkoulut siirtyvät etäopetukseen keskiviikosta 10.3. alkaen 28.3. saakka.

Sosterin alueellinen Covid-19 koordinaatioryhmä päätti suosittaa, että myös 12-18 vuotiaiden nuorten harrastusryhmät laitetaan tauolle 28.3. saakka.

  • Suositukseen päädyttiin sillä perusteella, että yläkoulut siirtyvät etäopetukseen keskiviikosta alkaen. On loogista, että lähikontaktien rajoittaminen koskee niin koulua kuin harrastustoimintaa kolmen viikon ajan, Covid-19 koordinaatioryhmän varapuheenjohtaja Veikko Karvanen Sosterista sanoo.

 

  • Valtakunnallisesti koronatapausten ja virusmuunnosten määrä on lisääntynyt merkittävästi. Tästä syystä meidän kaikkien tulisi välttää kontakteja muiden kuin lähipiirissä olevien kesken seuraavien kolmen viikon aikana, myös Itä-Savossa, Karvanen toteaa.

Perjantaina 5.3.2021 Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi myös määräyksen, jolla se kieltää Itä-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä. Määräys on voimassa 8.-31.3.2021.

Lisätiedot vain medialle:

Veikko Karvanen, koordinaatioryhmän varapuheenjohtaja, perusterveydenhuollon johtava lääkäri, 044 417 3201, veikko.karvanen@sosteri.fi