Suoraan sisältöön

TIEDOTE: Sosterin alueellinen koordinaatioryhmä päätti palauttaa yläkoulut ja toisen asteen lähiopetukseen

Sosterin alueellinen koordinaatioryhmä päätti palauttaa yläkoulut ja toisen asteen lähiopetukseen

Sosterin alueella koronatilanne on vakaa. Tänään 24.3.2021 kokoontunut Sosterin alueellinen koordinaatioryhmä päätti rauhallisen tilanteen vuoksi keventää lapsiin ja nuoriin kohdentuvia määräyksiä ja suosituksia.

Valtioneuvoston sulkutilan aikana voimassa on aluehallintoviraston määräys, jolla osa kouluista on suljettu.  Sulkutila päättyy sunnuntaina 28.3.2021, mistä eteenpäin alueilla on mahdollisuus määrittää tarvittavia toimenpiteitä paikallisen epidemiologisen tilanteen mukaan.

Sosterin alueellinen koordinaatioryhmä päätti seuraavista toimista 29.3.2021 alkaen:

  • Yläkoulujen 7.-9. luokat, toinen aste ja vapaan sivistystyön opistotoiminta voivat siirtyä takaisin lähiopetukseen maanantaina 29.3.2021.
  • Etäopetusta suositetaan vielä jatkettavan korkeakouluissa, mutta korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelut jatkuvat tauon jälkeen maanantaista 29.3.2021 alkaen normaalisti.
  • 12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa maanantaista 29.3.2021 alkaen normaalisti, mutta eri alueiden välisiä turnaustyyppisiä tapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäviksi.
  • Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa mm. uimahalleissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

 Lisätiedot

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, p. 044 417 3620