Sulkavan perinnepäivää vietetään Eino Leinon hengessä

Kategoria: Ajankohtaista

Sulkavan toinen perinnepäivä järjestetään heinäkuun 6. päivänä klo 14.30-18.00 Rauhanniemen museoalueella. Alueelle kokoontuu joukko paikallisia perinnetaitajia muistelemaan menneitä ja näyttämään taitojaan. Tapahtuman aikana yleisö pääsee tutustumaan ja osallistumaan entisajan työtapoihin perinnetyöpajojen avulla. Tapahtuma-alueella riittää ihmeteltävää niin lapsille kuin aikuisille, sillä alueella on nähtävillä mm. vanhoja traktoreita, maamoottori, eläimiä ja käsityöläistori. Museorakennuksissa yleisö pääsee oppaiden johdolla tutustumaan entisajan elämään tukkilaiskämpässä ja savupirtissä.

Paikallisen perinteen lisäksi yleisö pääsee tutustumaan myös suomalaiseen kulttuuriin, koska tapahtuma päivä on valtakunnallinen Suven ja runon päivä sekä Eino Leinon syntymäpäivä. Perinnepäivässä Eino Leinon tuotantoa esitetään runouden ja musiikin kautta.  Musiikkipuolesta tapahtumassa vastaa Tuima-yhtye. Yhtyeen solisti, säveltäjä Perttu Hietanen, tunnetaan muun muassa Nocturnesta, Lapin kesästä, Elegiasta ja muista Vesa-Matti Loirille Eino Leinon runoihin säveltämistään klassikoista. Perinnepäivä tarjoaa harvinaisen tilaisuuden kuulla Perttua itseään laulamassa laulujaan. Yhtyeessä soittavat ja laulavat Pertun lisäksi Tuomo Heikkola, Pasi Siltakorpi ja Petteri Saario.

Pääsyliput 5 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Perinnepäivässä on kahvila ja myytävänä myös maa- ja kotitalousnaisten perinneruokaa.

Museoalueen lähellä sijaitsevassa vanhassa lossinrannassa keitetään perinteisin menetelmin punamultamaalia, jota on mahdollisuus ostaa omiin astioihin. Punamultamaalia voi tilata ennakkoon p. 050 581 7447.

 

ILMAINEN BUSSIKULJETUS KESKUSTA-MUSEOALUE-KESKUSTA

Nonstop bussikuljetus lähtee klo 14.30 alkaen Sulkavan virastotalon edestä aina puolelta ja paluukyyti museoalueelta  keskustaan aina tasatunnein.

Tapahtuman järjestävät Sulkavan Matkailu ry yhteistyössä Sulkavan kunta, Sulkavan kirkon seudun maa- ja kotitalousnaiset ja aktiiviset sulkavalaiset asukkaat.

 

Rauhanniemen museoalue
os. Vanha lossinranta 2

Vajaan 10 kilometrin päässä Sulkavan keskustasta sijaitseva Rauhanniemen museoalue on yksi Etelä-Savon vanhimmista paikallismuseoista. Museoalueen rakennukset ja esineistö esittelevät paikallista elämäntapaa entisaikaan. Kyrsyänsalon Summalasta alueelle siirretty, 1800-luvun alussa rakennettu savupirtti sekä pihapiiriin kuuluvat rakennukset muodostavat hyvän kuvan siitä, millaista elämä oli maaseudulla 1900-luvun alussa. Lisäksi alueelle on siirretty 1850-luvulla rakennettu Metsähallituksen uittopirtti, jonka sisustus ja esineistö antavat viitteitä siitä, millaista elämä 1940-50 luvun uittopirtissä oli.

Lisätietoa medialle:
Sanna Eerikäinen p. 0400 155 148
Sulkavan Matkailu ry:n puheenjohtaja