Poliisin palvelut

Poliisin palvelut asiointipisteessä

Lupapalvelut

Asiointipisteessä tarjotaan mm seuraavia palveluja:

  • neuvonta
  • tiettyjen asiakirjojen vastaanotto ja vireillepano
  • löytötavaran vastaanotto
  • verkkoasioinnin opastus

Ajokortti- ja vammaisen pysäköintilupa-asiat siirtyivät 1.1.2016 Trafille. Passi- ja henkilökortti-, ase- ja ulkomaalaisasiat hoituvat ainoastaan poliisiasemilla, ja osa myös  poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Tervetuloa asioimaan!

Löytötavarat

Asiointipisteeseen voi toimittaa löytötavaraa sekä tiedustella kadonnutta omaisuuttaan (esim. avaimia on toimitettu Asiointipisteeseen runsaasti, ne ovat esillä ja niistä voi käydä tarkistamassa, löytyykö oma kadonnut avain).

Jos löytötavara on sellainen, että sitä on hankalaa tai vaarallista kuljettaa, riittää, kun sen talteen ottamisesta ilmoittaa poliisille. Myös omaisuus, jonka hankkiminen tai hallussapito on kiellettyä (esim. aseet, laiton alkoholi ja huumausaineet) on välittömästi toimitettava poliisille.

Jos löytötavaran omistaja ei kolmen kuukauden kuluessa nouda omaisuuttaan poliisilta, siirtyy se eräitä poikkeuksia (mm. polkupyörät, mopot, tietokoneet, digikamerat, matkapuhelimet) lukuunottamatta löytäjälle. Jos löytäjäkään ei nouda kolmessa kuukaudessa hänelle siirtynyttä omaisuutta, löytötavara siirtyy valtiolle. Valtiolle siirretyt löytötavarat huutokaupataan tai hävitetään.

Lisätietoja: www.poliisi.fi