Lapset

Kirjastosta löytyy katseltavaa ja luettavaa kaikenikäisille lapsille: kuvakirjoja, satuja, tietokirjoja, lehtiä, videoita ja DVD-levyjä, helppolukuisia kirjoja juuri lukemaan oppineille ja pidempiä seikkailuja jo sujuvasti lukeville lapsille. Lapsille löytyy myös äänikirjoja ja pelejä. Lastenosastolla on lapsille tarkoitettu pelikone, jolla voi pelata kirjaston pelejä.

Lukukettu

Lukukettu on Joroisten, Rantasalmen, Juvan, Puumalan ja Sulkavan alakoulujen kirjallisuusdiplomi. Jokaiselle luokka-asteelle (1.-6.) on oma diplomi, jotka on nimetty Lukukettu-teemaa noudattaen. Lukudiplomia varten luetaan halutun suorituksen mukaisesti kirjoja kuudesta kahdeksaantoista kirjaan. Kirjapäätösten helpottamiseksi kullekin luokalle on koottu kirjalista, mutta myös omia ehdotuksia diplomikirjoiksi voi tehdä ja suorittaa.

Lukukettu sivulle pääset tästä!

Ketunpentu ja Käpäläpassi

 

Toivotetaan yhdessä Ketunpentu tervetulleeksi Sulkavalle!

Ketunpentu on alle kouluikäisten, perheiden ja vanhempien ja varhaiskasvatuksen oma lukemisen innoittaja.

Ketunpennulla on omat kirjat ja oma käpäläpassi. Passiin lapsi saa leiman joka kirjasta, jonka hän on yhdessä vanhempien kanssa lukenut. Uuden ketunpennun tavoitteena on perheen yhteisen ajan, yhteisyyden ja lukemisen vahvistaminen.

Lasten lukutottumukset luodaan jo pienenä.

Tule lainaamaan joko valmiita Käpäläkasseja (3 kirjaa/kassi) tai valitse kassiin haluamasi määrä mielenkiintoisia kirjoja tai äänikirjoja.

Joulukuussa kaikille käpäläpassin suorittajille on luvassa kirjapalkinto, diplomi ja pienimuotoinen juhla.

Sulkavalaiset lapsiperheet ovat lähteneet todella innokkaasti mukaan Käpäläpassiprojektiin. Tavoitteenammehan on tehdä kirja tutuksi kaikille lapsille. Tulokset ovat aivan mahtavia muutaman kuukauden aikana 41 lasta on suorittanut Käpäläpassin ja kirjoja on luettu huikeat 438 kpl. Nämä lukemat ovat todella hyvät jatketaan samaan malliin.

Aparaattisaari

Aparaattisaari on oppimispeli, joka tukee Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden tavoitteita liittyen medialukutaitoon ja tieto- ja viestintäteknologian taitoihin. HTML5 -tekniikalla toteutettava peli julkaistaan 13.11.2015. ... Pelin teknisestä toteutuksesta vastaa Aniway Oy

Aparaattisaari palveluun pääset tästä!

Lukuturnaus 10.10.2019-10.1.2020

Lukuturnauksen idea
  • Neljän kunnan (Juva, Joroinen, Rantasalmi ja Sulkava) ala- ja yläkoulujen yhteinen lukukilpailu
  • Luokat kilpailee, ei yksilöt
  • Jokainen sivu nostaa luokan lukemaa sivumäärää
  • Luokan tavoitteena lukea eniten sivuja/oppilas omalla luokka-asteellaan
  • Lukea voi kaikenlaisia tekstejä: kuvakirjoja, sarjakuvia, tietokirjoja, kertomuksia, selkokirjoja, satuja, dekkareita, e-kirjoja
  • Opettajan tai vanhemman ääneen lukemat tekstit kerryttävät luokan sivumäärää
Lukuturnauksen tavoitteet

Lukuturnauksen tavoitteena on koko luokan ja koko koulun lukuinnostuksen herättäminen ja koko luokan lukutaidon nostaminen. Lukeminen on yhteisöllistä – se on koko yhteisön arvostuksen tulosta.

Kun luokassa saa pisteitä ja sosiaalista arvonantoa lukemisesta se innostaa huonompiakin lukijoita yrittämään parhaansa. Lukemisessa ei voi olla liian hyvä – se on elinikäinen oppimisprosessi, eri tekstit vaativat eri lukutapoja ja sanastoja

Lukutaitoon tarvitaan vaivannäköä – kirjan juoni ja hahmot eivät ala elää päässä ennen kuin lukutaito on riittävän hyvä. Lukemaan oppimiselle ei ole ikärajoja!

Muuta lukuturnaukseen liittyvää

Jotta lukuturnaus saataisiin mukavasti käyntiin Sulkavan yhtenäiskoululla vierailee kirjailijat Tuula Kallioniemi (24.9.) ja Jyri Paretskoi (4.9.).

Palkinnot:

Palkintojakin tietysti jaamme sekä järjestämme päätösjuhlan. Palkinnot jakautuvat välipalkintoihin, pääpalkintoihin, ja bonuspalkintoihin.