Lapset

Kirjastosta löytyy katseltavaa ja luettavaa kaikenikäisille lapsille: kuvakirjoja, satuja, tietokirjoja, lehtiä, videoita ja DVD-levyjä, helppolukuisia kirjoja juuri lukemaan oppineille ja pidempiä seikkailuja jo sujuvasti lukeville lapsille. Lapsille löytyy myös äänikirjoja ja pelejä. Lastenosastolla on lapsille tarkoitettu pelikone, jolla voi pelata kirjaston pelejä.

Lukukettu

Lukukettu on Joroisten, Rantasalmen, Juvan, Puumalan ja Sulkavan alakoulujen kirjallisuusdiplomi. Jokaiselle luokka-asteelle (1.-6.) on oma diplomi, jotka on nimetty Lukukettu-teemaa noudattaen. Lukudiplomia varten luetaan halutun suorituksen mukaisesti kirjoja kuudesta kahdeksaantoista kirjaan. Kirjapäätösten helpottamiseksi kullekin luokalle on koottu kirjalista, mutta myös omia ehdotuksia diplomikirjoiksi voi tehdä ja suorittaa.

Lukukettu sivulle pääset tästä!

Ketunpentu ja Käpäläpassi

 

Toivotetaan yhdessä Ketunpentu tervetulleeksi Sulkavalle!

Ketunpentu on alle kouluikäisten, perheiden ja vanhempien ja varhaiskasvatuksen oma lukemisen innoittaja.

Ketunpennulla on omat kirjat ja oma käpäläpassi. Passiin lapsi saa leiman joka kirjasta, jonka hän on yhdessä vanhempien kanssa lukenut. Uuden ketunpennun tavoitteena on perheen yhteisen ajan, yhteisyyden ja lukemisen vahvistaminen.

Lasten lukutottumukset luodaan jo pienenä.

Tule lainaamaan joko valmiita Käpäläkasseja (3 kirjaa/kassi) tai valitse kasiin haluamasi määrä mielenkiintoisia kirjoja tai äänikirjoja.

Joulukuussa kaikille käpäläpassin suorittajille on luvassa kirjapalkinto, diplomi ja pienimuotoinen juhla.

Aparaattisaari

Aparaattisaari on oppimispeli, joka tukee Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden tavoitteita liittyen medialukutaitoon ja tieto- ja viestintäteknologian taitoihin. HTML5 -tekniikalla toteutettava peli julkaistaan 13.11.2015. ... Pelin teknisestä toteutuksesta vastaa Aniway Oy

Aparaattisaari palveluun pääset tästä!