Linnavuori

Sulkavan Pisamalahden linnavuori sijaitsee erinomaisella paikalla Saimaan Enonveden rannalla, Sulkavalta noin viisi kilometriä Partalansaaren suuntaan.
Linnavuori kohoaa komeana noin 55 metrin korkeuteen Saimaan pinnasta ja sen laella oleva muinaismuisto- ja näköalakallio on maakunnallinen nähtävyys.
Linnavuoren kivilaji on alun perin hiekan ja savensekaisista sedimenteistä syntyneen kiilleliuskeen ja kivisulasta syvällä maankuoressa kiteytyneen graniitin muodostama seoskivi, migmatiitti.

Linnavuorella on säilynyt 1100 luvulta peräisin olevia puolustusvarustuksia. Vuoren itäreunalla on 120 metrin pituinen noin kolme metriä leveä ja paikoin yli kaksi metriä korkea kivivalli. Se kertoo alueen historiallisesta merkityksestä alueen asukkaiden puolustuksessa. Komea pystysuora jyrkänne toisella puolen esti tehokkaasti vesiltä tulevat hyökkäykset.

Karttalinkki Linnavuorelle tässä.

Kohteeseen pääsee myös rantaumaan: vierasvenelaiturin sijainti: 61°45’2″ N, 28°19’3″ E, kylki tai ankkurikiinnitys, laituri on avoin länsituulille. Lähellä olevan Hakovirran sillan alikulkukorkeus on 12,5 m.